Ukategorisert

Krav til ny utenriksminister

En Venstre-politiker burde vært utenriksminister i Norge.

Venstre spiller ofte, nesten alltid, på lag med liberale verdier i viktige prinsipielle spørsmål. Menneskerettighetene er viktige for godt skolerte Venstre-politikere.

Med Venstre i Utenriksdepartementet, er det slett ikke sikkert at Norge hadde forhandlet bort fredsprisvinner Liu Xiaobo mot laks. Politisk ledelse i Utenriksdepartementet ville sikkert møtt Dalai Lama om Venstre hadde politisk ledelse av Utenriksdepartementet.

Nå kommer Amnesty Norge med klare krav til en ny utenriksminister etter at Børge Brende fratrer:
–Amnesty International forventer en mer modig norsk utenriksminister. Vi forventer en utenrikspolitikk som står prinsippfast opp for vernet om menneskerettighetene – også når motparten er en mektig nabo i øst, har sterke maktmidler og mektige venner. Det er nettopp da verdien av den norske retorikken om menneskerettigheter kan måles. Det skriver John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge, i et innlegg på Dagbladet.no.

Det er lett å være enig med Amnesty Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer