Ukategorisert

Abid Q. Raja tar opp forholdene i Burma

Venstres Abid Q. Raja har fremmet en interpellasjon på Stortinget, etter meldinger om at flere tusen rohingyaene skal være drept av politi og militære enheter i Burma.

Ifølge Stortinget.no blir interpellasjonen planlagt behandlet 9. november i år.

Hele interpellasjonen:
«Flere tusen medlemmer av den religiøse minoriteten rohingyaene er drept av Myanmars politi og militære enheter. Nesten en halv million rohingyaer er nå på flukt. Myanmarske styrker driver en systematisk kampanje mot rohingyaene, og gruppens eksistens i Myanmar har blitt truet i flere tiår. Myanmars leder og mottaker av Nobels fredspris, Aung San Suu Kyi, holdt nylig en tale der hun relativiserte rohingyaenes lidelser og lot være å legge skylden på Myanmars mektige militære og politi. Ved å gjøre det har hun vært med på å legitimere Myanmars overgrep mot en religiøs minoritet som har opplevd flere tiår med forfølgelse.

Hvordan akter utenriksministeren å øke presset på Aung San Suu Kyi og Myanmars militære myndigheter?»

Abid Q. Raja representerer Akershus Venstre på Stortinget. Han er femte visepresident og medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer