Nyheter

Fengslet etter at hun prøvde å finne ektemannen

Hanan Badr el-Din er fengslet fordi hun forsøker å finne ut hva som har skjedd med hennes kjære ektemann. Han har vært sporløst forsvunnet i over fire år, og myndighetene nekter å fortelle hva som har skjedd, ifølge Amnesty.no.

Mannen hennes er nå blant flere hundre som har blitt utsatt for tvungen forsvinning av egyptiske sikkerhetsstyrker. Hver dag forsvinner tre eller fire personer. Dette er som oftest politiske aktivister, studenter, demonstranter og ungdom helt ned i 14-årsalderen. Mange av dem blir utsatt for tortur. Egyptiske myndigheter har hittil nektet at de bruker denne ulovlige metoden.

6. mai 2017 ble Hanan Badr el-Din arrestert. Hun er fremdeles fengslet, anklaget for å være medlem av Det muslimske brorskap, en gruppe som er forbudt i Egypt. Amnesty mener at det ikke er noe grunnlag for denne anklagen. Hvis hun blir funnet skyldig, risikerer hun fem år i fengsel. Hanan Badr el-Din er en samvittighetsfange fengslet utelukkende for sitt fredelige menneskerettighetsarbeid.

Amnesty krever blant annet at alle anklagene mot Hanan Badr el-Din stoppes og at hun løslates umiddelbart. Enig? Skriv under aksjonen, på Amnesty.no.

Mest lest

Arrangementer