Ukategorisert

Mitt Romney vil gjøre politisk comeback

Mitt Romney, den tidligere republikanske presidentkandidaten forteller at han vil stille som kandidat for Utah i det amerikanske senatet, ifølge livetjenesten på VG Nett.

Romney er visstnok en stor favoritt til å kapre senatplassen. Den tidligere presidentkandidaten har med rette vært kritisk til den amerikanske presidenten.

I Norge fikk deler av befolkningen innblikk i Romneys liv og politiske standpunkt i en dokumentar på Netflix. I filmen ser vi Romney diskuterer skatt uformelt etter en debatt mot presidenten. I diskusjonen kommer Romney med et fantastisk eksempel på hvor vanskelig det er for private bedrifter. Han forteller om en bedrift som lager gitarforsterkere. Bedriften hadde fire ansatte, men måtte si opp to av dem på grunn av skattetrykket. To tredjedeler av inntektene i bedriften gikk til myndighetene i form av skatter og avgifter.

Årsaken til det høye skattetrykket, er at politikerne vedtar utgifter som befolkningen må finansiere. Der er systemene helt like i alle land, selv om både nivå og skatter/avgifter varierer. Et OL, ettersom det er aktuelt for tiden, blir finansiert av skatter og avgifter. Det samme blir bibliotek, barnehager, skoler, kontantstøtte og utviklingshjelp, for å nevne stridsområder fra norsk politikk. Politikerne overlater gjennom vedtak regningen til befolkningen. Skattenivå er et verdispørsmål og det er viktig med politikere og samfunnsdebattanter som påpeker skjevhetene i systemet.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.