Ukategorisert

Mitt Romney vil gjøre politisk comeback

Mitt Romney, den tidligere republikanske presidentkandidaten forteller at han vil stille som kandidat for Utah i det amerikanske senatet, ifølge livetjenesten på VG Nett.

Romney er visstnok en stor favoritt til å kapre senatplassen. Den tidligere presidentkandidaten har med rette vært kritisk til den amerikanske presidenten.

I Norge fikk deler av befolkningen innblikk i Romneys liv og politiske standpunkt i en dokumentar på Netflix. I filmen ser vi Romney diskuterer skatt uformelt etter en debatt mot presidenten. I diskusjonen kommer Romney med et fantastisk eksempel på hvor vanskelig det er for private bedrifter. Han forteller om en bedrift som lager gitarforsterkere. Bedriften hadde fire ansatte, men måtte si opp to av dem på grunn av skattetrykket. To tredjedeler av inntektene i bedriften gikk til myndighetene i form av skatter og avgifter.

Årsaken til det høye skattetrykket, er at politikerne vedtar utgifter som befolkningen må finansiere. Der er systemene helt like i alle land, selv om både nivå og skatter/avgifter varierer. Et OL, ettersom det er aktuelt for tiden, blir finansiert av skatter og avgifter. Det samme blir bibliotek, barnehager, skoler, kontantstøtte og utviklingshjelp, for å nevne stridsområder fra norsk politikk. Politikerne overlater gjennom vedtak regningen til befolkningen. Skattenivå er et verdispørsmål og det er viktig med politikere og samfunnsdebattanter som påpeker skjevhetene i systemet.

Mest lest

Arrangementer