Ukategorisert

Teodora Vasquez ble sluppet fri

Den gledeligste nyheten denne uken fra Amnesty.no, er at Teodora Vasquez ble sluppet ut av fengsel etter massiv innsats fra lokale og internasjonale organisasjoner.

Teodora Vasquez (34) ble dømt til 30 år i fengsel etter en dødfødsel i 2007. Hun sonet ti år i fengsel. Torsdag ettermiddag slapp Teodora Vasquez ut av fengselet, eskortert av landets justisminister. Familien stod klare og omfavnet henne.

Fortsatt befinner det seg 27 kvinner i fengsel i El Salvado som har blitt rammet av abortforbudet.

–Løslatelsen av Teodora må symbolisere endring i både El Salvadors og andre konservative lands abortlovgivning. Amnesty International kjemper for dekriminalisering av abort, løslatelse av alle kvinner fengslet på grunn av dødfødsel, og at kvinner skal bli garantert sikker og lovlig terapeutisk abort, sier John Peder Egenæs.

Det nytter å engasjere seg for frihet!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer