Ukategorisert

Hets av arbeiderpartipolitiker

Det verste med politisk debatt, foruten noen av de verste vedtakene, er at enkelte personer opptrer som noen tullinger. Det har mange politikere fra samtlige av partiene oppdaget.

Den siste politikeren ut i en lang rekke av politikere som har mottatt hets og sjikane, er Tarjei Jensen Bech (Ap). Han er fylkesvaraordfører i Finnmark, et fylke som akkurat nå opplever en tøff sammenslåingsprosess med Troms. Fylkeskommunene blir sammenslått 1. januar 2020.

I en e-post har Jensen Bech blitt kalt forræder. Avsenderen mener motbydelig nok, at det ville vært best om Jensen Bech ikke hadde overlevd på Utøya 22. juli 2011.

Selv en liberalist som mener kun den private eiendomsretten skal begrense ytringsfriheten, synes slike meldinger til politikere er forkastelige. Argumentene skal være de sterkeste kortene i en hver debatt, ikke hets og sjikane.

Ettersom Jensen Bech har fått meldingen på e-post kan det være muligheter for politiet å spore opp avsenderen. At det politiske miljøet i Finnmark fikk vite hvem avsenderen er, bør lokke Tarjei Jensen Bech til å ta kontakt med politiet.

Om meldingen er lovbrudd eller ikke, spiller liten rolle. En politiker bør ikke bli kalt forræder eller ønsket død på grunn av en avtale mellom to fylkeskommuner Stortinget har vedtatt sammenslått.

Mest lest

Arrangementer