Ukategorisert

Står statsministeren bak budskapet?

Statsminister Erna Solberg (H) misliker trolig retorikken til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (FrP), sterkt. Nå får hun muligheten til å utdype et svar på debatten som har herjet i Norge de siste dagene.

Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har levert inn et skriftlig spørsmål til statsministeren. Han spør om statsministeren står bak budskapet i «lik og del»-plakaten som Sylvi Listhaug la ut på sosiale medier 9. mars?

–Sylvi Listhaug har 139 873 følere på sosiale medier. Under hennes tekst er det en serie hatefulle ytringer mot Arbeiderpartiet og mot muslimer. Budskapet til justisministeren kan være med å bygge opp en konspirasjon om at Arbeiderpartiet støtter islamistisk terror, dette forsterkes ved at innvandringspolitisk talsperson i FRP skriver på twitter at de som støtter opposisjonen er «terrorvennlig». Det har Åsmund Aukrust skrevet som begrunnelse for det skriftlige spørsmålet til statsministeren.

Erna Solberg har foreløpig ikke besvart spørsmålet, ifølge Stortinget.no.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer