Ukategorisert

Står statsministeren bak budskapet?

Statsminister Erna Solberg (H) misliker trolig retorikken til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (FrP), sterkt. Nå får hun muligheten til å utdype et svar på debatten som har herjet i Norge de siste dagene.

Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har levert inn et skriftlig spørsmål til statsministeren. Han spør om statsministeren står bak budskapet i «lik og del»-plakaten som Sylvi Listhaug la ut på sosiale medier 9. mars?

–Sylvi Listhaug har 139 873 følere på sosiale medier. Under hennes tekst er det en serie hatefulle ytringer mot Arbeiderpartiet og mot muslimer. Budskapet til justisministeren kan være med å bygge opp en konspirasjon om at Arbeiderpartiet støtter islamistisk terror, dette forsterkes ved at innvandringspolitisk talsperson i FRP skriver på twitter at de som støtter opposisjonen er «terrorvennlig». Det har Åsmund Aukrust skrevet som begrunnelse for det skriftlige spørsmålet til statsministeren.

Erna Solberg har foreløpig ikke besvart spørsmålet, ifølge Stortinget.no.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
3 years ago

Ingen ropte opp om splittelse og hat da daværende statsråd Heikki Holmås i 2013 hevdet at flere barn vil dø med en borgerlig regjering. Ei heller var det noen som i sakens anledning stilte spørsmål til om statsminister Stoltenberg stilte seg bak budskapet. Det er tydelig at de doble standarder lever i beste velgående.

Fra Liberalerens arkiv

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • 1981: Skiftet som forandret Norge1981: Skiftet som forandret Norge
  Willochregjeringen forandret Norge.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.