Ukategorisert

I 2008 tok ikke Lars Sponheim forslaget seriøst. Ti år etterpå ble det nesten Venstre-politikk

Da unge Venstre i 2008 fremmet forslaget om legalisering av cannabis, fikk forslaget juling av daværende partileder Lars Sponheim.

–Unge Venstres forslag om å legalisere cannabis viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Det sa daværende partileder Lars Sponheim til VG Nett i 2008, ifølge en gammel artikkel på TA.no.

Liberaleren har flere ganger opp igjennom årene vist til denne uttalelsen.

Ti år etterpå ble nesten et tilsvarende forslag vedtatt på landsmøtet i Venstre. Det har vært fantastiske endringer når det gjelder holdninger til narkotikapolitikken, endringer som kommer til å resultere i legalisering på sikt. Tillatt salg av narkotika kommer til å knuse aktører som i dag tjener mye penger på forbudslinjen. Lars Sponheim og andre formyndere stimulerer til kriminalitet med forbudslinjen.

Debatten i Venstre-bevegelsen har vært tøff for mange liberalere, men debatten presser frem ny politikk. Når narkotika en eller annen gang blir legalisert, bør mange av oss sende blomster til politiske ildsjeler i det som i dag er den unge delen av Venstre. Dere har ført an i det som er en vanskelig debatt i de politiske partiene.

106 delegater avviste en rusliberalisering på helgens landsmøte, mens 98 stemte for store og nødvendige endringer i narkotikapolitikken.

Neste gang forslaget blir fremmet i Venstre, kan det være flertall i forsamlingen for regulering av markedet for narkotika.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer