Ukategorisert

I 2008 tok ikke Lars Sponheim forslaget seriøst. Ti år etterpå ble det nesten Venstre-politikk

Da unge Venstre i 2008 fremmet forslaget om legalisering av cannabis, fikk forslaget juling av daværende partileder Lars Sponheim.

–Unge Venstres forslag om å legalisere cannabis viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Det sa daværende partileder Lars Sponheim til VG Nett i 2008, ifølge en gammel artikkel på TA.no.

Liberaleren har flere ganger opp igjennom årene vist til denne uttalelsen.

Ti år etterpå ble nesten et tilsvarende forslag vedtatt på landsmøtet i Venstre. Det har vært fantastiske endringer når det gjelder holdninger til narkotikapolitikken, endringer som kommer til å resultere i legalisering på sikt. Tillatt salg av narkotika kommer til å knuse aktører som i dag tjener mye penger på forbudslinjen. Lars Sponheim og andre formyndere stimulerer til kriminalitet med forbudslinjen.

Debatten i Venstre-bevegelsen har vært tøff for mange liberalere, men debatten presser frem ny politikk. Når narkotika en eller annen gang blir legalisert, bør mange av oss sende blomster til politiske ildsjeler i det som i dag er den unge delen av Venstre. Dere har ført an i det som er en vanskelig debatt i de politiske partiene.

106 delegater avviste en rusliberalisering på helgens landsmøte, mens 98 stemte for store og nødvendige endringer i narkotikapolitikken.

Neste gang forslaget blir fremmet i Venstre, kan det være flertall i forsamlingen for regulering av markedet for narkotika.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

Dette var nær en ny epoke for Venstre. Det er selvfølgelig den veien det går uansett. Ingen begynner med heroin selv om de drikker vin?. Venstre har ikke mer å tape. Det er naturlig for Norge sin del at det kommer flere samfunns reformer etter et cannabis vedtak. Her har venstre mye og hente hvis de hadde klart å kommet med noe til Universitetet i Bergen. Direkte Demokrati med nytt regionalt barnevern? Det er merkelig at partiene ikke enser at hatopprøret står i rusegropa. Et barnevernsopprør tar fort tak nå. Facebook grupper er nok klar over at de får global… Read more »

Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

For flere cannabisnyheter se Røvernytt. Se: http://www.roovernytt17.com/

Jarle Larsen
Jarle Larsen
4 years ago

Meningsmåling 75% sier ja til Medisinsk cannabis.Medisinsk cannabis Se: Dette kan du forholde deg til:Se: https://social.i-say.com/poll/dette-kan-du-forholdet-deg-til-det-er-mer-en-bare-trist-for-landets/386611289

Reklameforbud på cannabis? Se: https://social.i-say.com/poll/totalt-reklameforbud-mot-cannabis-med-unntak-av-apotek/384148797 Skal Politiet prioritere voldtekt eller cannabisjakt? Se: https://social.i-say.com/poll/skal-politiet-prioritere-voldtekt-eller-cannabisjakt/376630460?7

Fra arkivet

 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.