Ukategorisert

Dette kunne Sandberg unngått

Norge har fått ny fiskeriminister, noe som betyr at vi tar farvel med Per Sandberg i norsk politikk.

Sandberg går ikke tilbake til Stortinget ettersom han takket nei til nominasjon foran valget i 2017. Etter 20 år som stortingsrepresentant og et par år som statsråd er Per Sandberg ferdig med politikk.

Etter at Sandberg fratrådte som fiskeriminister ble det kjent at han også takket av som 1. nestleder i partiet.

Det er kun noen måneder siden Per Sandberg var aktuell som justis-, beredskaps- og innvandringsminister, posten Tor Mikkel Wara har ansvaret for i dag.

Selv om det fortsatt mangler svar på Per Sandberg og Iran, kan vi enkelt konkludere med at mye gikk galt i forbindelse med sommerferien. Sandberg er så rutinert som politiker, at han burde skjønt at sikkerhetsbestemmelsene var viktige da han besøkte Iran. De skriftlige spørsmålene har strømmet på fra Stortinget etter Sandbergs ferie. At han har fremstått som en nyttig idiot for Iran-regimet, har heller ikke vært en fordel; noe vi ser på debatten om saken innad i FrP.

Harald Tom Nesvik er utnevnt som ny fiskeriministeren, en FrP-politiker som var 20 år på Stortinget i perioden 1997 til 2017.

Mest lest

Arrangementer