Ukategorisert

To gode FrP-statsråder har takket for seg

For liberalister er det omtrent det samme hvem som sitter i regjeringen til Erna Solberg. Denne regjeringen blir aldri å føre liberalistisk politikk.

For FrP er det viktig hvem som er statsråder, for personer i regjeringsapparatet blir forbundet med partiet. I dag har to hardtarbeidende statsråder takket for seg, profilerte statsråder som har betydd mye for samfunnsdebatten.

Ketil Solvik-Olsen har gått av som samferdselsminister og har han sittet i samme posisjon siden 2013. På disse årene har den skattefinansierte satsingen på samferdsel økt mye, uten det trenger å være kompliment. I debatter med opposisjonen har Solvik-Olsen vært god, sist under Debatten på NRK1 torsdag kveld.

God tur til USA, Ketil Solvik-Olsen! Det er Jon Georg Dale, tidligere landbruksminister, som har blitt utnevnt som ny samferdselsminister.

Bård Hoksrud har blitt utnevnt som ny landbruks- og matminister. Stortingsrepresentanten fra Telemark er hardtarbeidende, og har vært veldig aktiv i vervet som stortingsrepresentant. Han har erfaring fra regjeringsapparatet som statssekretær i Samferdselsdepartementet. Det blir spennende å følge Hoksrud i ett departementet der det er mulig å profilere liberalistiske prinsipp i debatter, selv om landbrukspolitikken står fast.

Terje Søviknes forlater regjeringen som olje- og energiminister, og går tilbake til lokal- og regionalpolitikk. For tilhengere av olje- og gassutbygginger har Søviknes vært som en ny-oppladet batteribil for barn. Han har frontet næringen på en positiv måte, og stilt seg positiv til det meste av utbygginger. At Søviknes forlater rikspolitikken, er rart. Som ordfører i Os i en årrekke, skulle man tro han hadde fått nok av lokal- og regionalpolitikk.

Kjell-Børge Freiberg har blitt utnevnt til ny olje- og energiminister, og han får store sko å fylle.

Det siste halvåret har det vært mange, kanskje for mange endringer i regjeringen. Samlet sett siden 2013 skiller ikke denne regjeringen seg ut fra andre regjeringen i stor grad. At personer forsvinner fra statsrådsposter og nye kommer inn, er naturlig.

Endringene i regjeringen gjelder fra klokken 14:00 i dag.

Mest lest

Arrangementer