Ukategorisert

Ikke statlig doping i Russland, ifølge presidenten

Det er faktisk greit å registrere at den russiske presidenten Vladimir Putin setter grenser for politikk, blant annet i spørsmålet om doping.

Staten eller offentlig sektor bør etter liberalistisk ideal engasjere seg i så lite som mulig. Idrett og doping er ett av områdene der politikerne kan la private aktører styre, blant annet idrettsorganisasjoner. På presidentens halvårspressekonferanse, et årlig show, sa Putin at det har vært doping i russisk idrett, men ikke i regi av staten. Om dette er sant, er umulig å vite.

Årets pressekonferanse pågikk i vel fire timer. I tillegg til doping innrømmet presidenten, at det er umulig å gjeninnføre sosialisme. Mens norske politikere fortsatt ønsker mer sosialisme, har nasjonalistiske Putin for lengst skjønt at det er umulig.

Mest lest

Arrangementer