Nyheter

Mont Pelerin Society til Oslo

MPS avholdes for første gang i Norge, og fornyelse av frihetens infrastruktur er temaet som skal diskuteres.

I 1947 samlet F. A. Hayek en rekke isolerte, liberale tenkere fra forskjellige land, på det sveitsiske fjellet Mont Pèlerin. Dette skulle vise seg å bli begynnelsen på organisasjonen Mont Pelerin Society, som siden den gang har fortsatt å vokse.

I 2020 arrangeres Mont Pelerin Societys årlige møte i samarbeid med Civita, og avholdes i Oslo. Tittel for møte er «Liberal Institutions and International Order — renewing the infrastructure of freedom and Liberalism», og leder for organisasjonskomiteen, Lars Peder Nordbakken, skriver følgende:

“At a time of fundamental uncertainties and threats to both Liberalism and the open and rules-based international order, it is also with a certain sense of urgency that we invite you to take part in this meeting, in our common pursuit of renewing and strengthening Liberalism in response to a changing world. (…) This international perspective has always been present in the history of the Mont Pelerin Society, notably among some of its most well-known intellectual profiles from the early years, from Mises and Hayek, to Robbins, Röpke and Einaudi.”

I forkant er det mulig å bidra med tekst i Hayek Essay Contest, og evt. med akademisk paper til Young Scholars Program.

Møtet finner sted på Clarion The HUB Hotel 1.-5. september.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Waghorn.no

Mest lest

Arrangementer