Nyheter

Sondre på tinget

Foto: Jorgen Scheel

Partileder for Unge Venstre Sondre Hansmark ble på onsdag valgt til fylkeslagets ungdomskandidat til Stortingsvalget 2021.

Før hvert stortings- og kommunevalg velger Oslo Unge Venstre en såkalt ungdomskandidat. Dette er en person fylkeslaget velger å satse på, som de skal jobbe for å få høyt opp på valglisten til Oslo Venstre. Vedkommende får da sterk støtte fra fylkesorganisasjonen til når fylkets moderparti skal velge liste til stortingsvalget, og hen vil også motta god hjelp og oppfølging gjennom partiets valgkamp.

På digitalt ekstraordinært årsmøte 6. mai valgte de frem 24 år gamle Hansmark. Det melder de på deres nettside.

– Jeg vil kjempe for at vi skal ta Norge fra å være en oljenasjon til å bli et fornybarsamfunn. Et samfunn hvor vi tar vare på hverandre og gir frihet til alle. Vi trenger et sterkt Venstre dersom vi skal løse de store utfordringene i vår tid. Derfor stiller jeg til valg, og derfor vil jeg inn på Stortinget.

Hansmark kommer fra Askøy utenfor Bergen og han har innehatt det øverste vervet i Unge Venstre siden 29. oktober 2017. Før dette har han ledet Bergen Unge Venstre og vært sentralstyremedlem. Til Stortingsvalget i 2017 var han Hordaland Venstres ungdomskandidat, og er 2. vara til Stortinget for perioden 2017–2021.

Som ungdomspartileder har Hansmark markert seg innenfor ruspolitikk, og har tatt til orde for avkriminalisering og regulering av narkotiske stoffer. Liberaleren er selvsagt fornøyd med en god liberal kandidat, og håper hans fordel som med Oslo Unge Venstre i ryggen gjør at han tar plassen fra en mindre liberal politiker.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, og gleder meg til å bidra til en grønn og liberal seier neste år, sier Sondre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer