Debatt

Vinner Dagbladet årets idioti-pris?

I en artikkel i Dagbladet påstår avisen, gjennom postdoktor ved universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde, at USA er uten en styrende president.

Skjermdump: Dagbladet

Dette begrunnes ved at Donald Trump er glad i golf, og visstnok er på golfbanen oftere enn det Barack Obama var i sin periode som USAs 44 president. Dagbladet har med tungtveiende argumenter som at nasjonen er i krise ved koronapandemien, opptøyer etter drapet på Georg Floyds og økonomien som mildt sagt er i trøbbel grunnet alt dette.

Alle disse argumentene, kombinert med Black Lives Matter bevegelsens fremtreden, er selvsagt gode argumenter for en president i trøbbel. Men, ingen av disse gir grunn til å hevde at USA er uten styring, fordi presidenten spiller golf. Hva om, hypotetisk sett, en runde med golf gir bedre rom for å tenke ut gode løsninger på utfordringer man står over for? Ikke vet jeg, for jeg har aldri vært en golfer, men jeg vet av personlige erfaringer at man noen ganger må få avstand til ting man står opp mot, gjennom distraksjoner. Gjennom litt avstand til utfordringer kan man muligens tenke ut gode og alternative løsninger hvis man står fast i et tankesett som ikke bringer en videre i resonneringen.

La meg likevel, først som sist, gjøre det klart at jeg på ingen måte hyller Trump her. Mannen er en grov, narsisistisk, anti-feministisk bølle. Biden støtter jeg heller ikke.

Det finnes imidlertid en smart og oppegående kvinne, ved navn Jo Jorgensen, som stiller for Libertarianerne. En godt utdannet og suksessrik kvinne. Det er henne jeg har tro på. Dessverre skaper topartisystemet i USA tidenes største utfordring for å få USAs første kvinnelige president valgt. Likevel, hun kan sikkert heve Libertarian Party sitt valgresultat til nye høyder, når man ser hvilke merksnodige kandidater hun står opp mot.

Dersom Dagbladet, og andre medier, ønsker å bli tatt seriøst, må de slutte å skape slike idiotoppslag som de her har kokt sammen i en spikersuppe laget på alternative vekster. Man behøver ikke skape fake-news oppslag om Trump, det klarer mannen fint nok selv. Min oppfordring til alle medier er å skrive åpent og redelig om alle kandidater. Folk er stort sett i stand til å ta egne beslutninger.

At en postdoktor, i Bergen, Norge, skal være et sannhetsvitne på at USA nå i praksis ikke har en styrende president, blir så dumt, at jeg herved nominerer Dagbladet til årets idiot-pris! Åhhhh, hvor jeg hadde ønsket at en slik pris faktisk hadde eksistert…

Mest lest

Arrangementer