Nyheter

Regjeringen forsøker å snikinnføre endringer under fellesferien!

Kun tre dager etter at Stortinget tok ferie, sendte regjeringen overraskende ut et høringsnotat.

Forslag om merverdiavgiftsplikt ved omsetning og formidling av alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling, heter notatet.

Sikkert grei skuring for noen politiske aktører, andre ikke. Dette vil medføre debatt. Likevel har regjeringen satt høringsfristen til 3. august! Dette oppleves som en snikinnføring, da lite skjer i Norge under fellesferien. Hva er motivene for dette? Skal man lure inn en endring?

Man skal altså i realiteten fjerne fritak for merverdiavgift for alternative behandlere. Dette baserer seg på et forslag fra Arbeiderpartiet i Stortinget, tilbake i 2018.

Ettersom dette løses på en veldig merkelig måte under sommeren, tok Liberaleren Podcast fatt i telefonen, og ringte til Jørund Henning Rytman. Jørund er tidligere stortingspolitiker, i dag leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge (tidligere Bedriftsforbundet). Rytman representerer hundrevis av bedrifter som kan bli rammet av dette vedtaket.

Hør episoden her.

Mest lest

Arrangementer