Debatt

Et tillitsbrytende og naivt eksperiment

For Antifa er alle andre enn Antifa fascister,
også om de er svarte tenåringer på 14 og 16

Myndighetene i Seattle har omsider begynt opprydningen i CHAZ/CHOP etter å ha latt dem være i tre uker. Den kommunistiske selvstyresonen okkuperte området Capitol Hill i byen, og de få kvartalene har tjent som åsted for voldtekter, overfall, jevnlige skuddvekslinger og to drap i perioden. Nylig ble to svarte tenåringer på 14 og 16 år skutt av områdets selvutnevnte sikkerhetsstyrker. 16-åringen døde på stedet, mens 14-åringen (som ble skutt i tinningen) foreløpig er i live.

Seattles demokratiske ordfører Jenny Durkan har hele tiden insistert på at denne selvstyresonen ikke har vært noe problem, og at man ikke må være så redd for demokrati. Grunnleggende lov og orden er imidlertid en tydelig forventning til myndighetene fra de fleste innbyggere i de fleste samfunn. Tiden vil vise hva reaksjonen blir på at man tillater organisert kriminalitet i denne skala uten å bruke statlige maktmidler tidligere. Det vil neppe være til president Trumps ulempe.

Fra 12 juni. Siden da er folk jevnlig beskutt,
voldtatt og drept innenfor seks kvartal med kommunisme.

Under relativt tykke lag med ironi gikk selvstyreområdet tomme for mat på dag to, og ble avhengige av hjelp fra velvillige kapitalistiske selskap som Ben & Jerrys og andre. Det er ikke første gang i historien kommunister ikke har fått helt styr på næringsmiddellogistikken på egen hånd.

Det er heller ikke første gang menneskeliv går tapt når kommunister vil forandre verden. Denne gang var det en svart 16-åring – naturligvis en fascist, ifølge Antifa – som måtte bøte med livet. Skulle man anvendt demonstrantenes logikk fra andre saker, er det også vanskelig å se hvordan disse drapene ikke var rasistisk motivert. Det er jo tross alt påskuddet for selvstyreområdet – å skape et trygt område for minoriteter av alle slag. På tre uker og over seks bykvartaler i Seattle har disse pøblene klart å skape en post-apokalyptisk sone preget av skuddvekslinger, voldtekter og drap. Anser de seg selv for ansvarlige for dette utkommet? Neppe.

Ordfører Durkans naivitet i sakens anledning er nesten umulig å forstå. Det må være vanskelig å ha tillit til myndigheter som er så selektive i opprettholdelsen av lov og orden.

Våpensalget i USA i juni er opp 145%, og ligger på det høyeste nivået noensinne.

Mest lest

Arrangementer