Debatt

Pek fingeren mot de rette; politikerene!

Miljøvernforbundet kjører for tiden en kampanje mot en av entreprenørene i en rekke kontroversielle vindkraftprosjekter på vestlandet. Men det blir galt å gi Stangeland maskin skylden for problemene med vindkraft. Det blir som å saksøke bilprodusenten fordi sjåføren var full. Vi må peke fingeren rett vei. Å true entreprenører er ikke veien fremover, selv om jeg kan forstå frustrasjonen hos vindkraftmotstanderne. Det er galskap det som skjer nå etter min mening! Jeg har som mange andre skiftet strømleverandør fordi jeg er motstander av vindkraft.

Vindkraft er i kraftig motvind for tiden. Heldigvis! Folk engasjerer seg, bruker sin markedsmakt og ikke minst sin forsamlingsrett. De bruker tiden til å skifte kraftselskap og til å demonstrere fredelig. Mange skriver sinte leserbrev og klager til lokale og nasjonale politikere. Som seg hør og bør når et stort flertall har vedtatt store industrianlegg i uberørt natur.

Men når de nå går etter entreprenøren og vanlige folk som bare skal gjøre en jobb blir det litt for mye. Dette er et firma med ansatte som jobber for å sette mat på bordet, normale folk som meg og deg.

Vi må bruke tiden på å klage, demonstrere og kreve endring hos politikere. Det er de som har vedtatt det, og som nå later som de er uskyldige oppe i det hele. I stedet for å henge ut Stangeland-familien, bør vi heller bruke tiden på å bytte ut politiske partier som ønsker subsidiert vindkraft som ødelegger uberørt, verdifull natur.

Når noen kjører bil i fylla er det ikke hjulene på bilen, motoren eller resten av den som blir etterforsket, det er føreren av bilen. Det er litt over ett år til valg. Bruk stemmeretten din til å velge en ny edruelig sjåfør som ikke er for dagens vindmøllepolitikk.

Mest lest

Arrangementer