Nyheter

Liberalistisk parti fikk 8%

ACT fikk 8% oppslutning ved valget i New Zealand på lørdag. Du kan lese mer om partiet på dets hjemmeside. Partiet hadde fra før 1 av 120 medlemmer i parlamentet og økte dette til 10. Wikipedia har en fin oversiktsside om valget som inkluderer resultatet.

Partiet beskrives som klassisk liberalt og libertariansk og har en langt på vei liberalistisk politikk. En rask titt på sakene til partiet, viser at de står for mye god frihetsidéer. Erfaring har imidlertid vist at man skal være forsiktig med å tolke utenlandske partier som støttespillere for frihet uten å sjekke dem grundig ut.

Resultatet viser imidlertid at det er mulig å bli valgt på et frihetsbudskap. Det var imidlertid slik at partiet var representert på forhånd slik at de fikk delta i de viktige debattene- Så det gode resultatet kommer ikke ut fra ingenting.

Mest lest

Arrangementer