Nyheter

En snau sjanse for libertariansk seier?

Valget for å bli senator i Arkansas, står mellom den libertarianske kandidaten Ricky Dale Harrington og den republikanske kandidaten Tom Cotton. Kongressrepresentant Justin Amash har avgitt sin støtte til Harrington. Den demokratiske kandidaten har av en eller annen grunn falt fra dette året, ulikt sist valg. Det samme har de grønne (Green Party), men de stilte heller ikke i 2016.

Fra venstre: Tom Cotton og Ricky Harrington.

Ifølge meningsmålingene ligger Harrington bak med sine 28 %, mens Cotton leder med 63 %. Oddsen hos det online spillselskapet PredictIt er derimot ganske lav: 96:1 sjanse.

Harrington vil nok ikke vinne, men det er ikke fullstendig umulig for ham. Et senat med 50 demokrater, 49 republikanere og én libertarian (eventuelt 50-50-1, i og med at USAs Grunnlon tillater visepresidenten en vippestemme ved stemmelikhet) er en fristende realitet. Kanskje er dette det beste og mest (merk: marginalt) sannsynlige utfallet en liberalist realistisk sett kan håpe på dette valgåret.

Men enda viktigere: Siden Demokratene ikke stiller dette valget, betyr det at demokratene da egentlig stemmer på en republikaner, dersom de ikke stemmer på en libertarianer denne gangen?

Harrington deltok i debatt hos CBS, men det ble bare et intervju siden Cotton ikke stilte.

Mest lest

Arrangementer