Kommentar

Hvordan vinne venner og påvirke mennesker

Det er viktig å behandle mennesker godt. Dessverre gjør mange det motsatte.

Det er mange som gjør en viktig innsats for friheten. En av dem er Benjamin Bringsås. Han er en fantastisk bra person som står på og er skikkelig produktiv og kreativ. Sammen med Victoria Sveinsson lager han blant annet fantastiske poster på Facebook. Benjamin har også skrevet mange gode artikler her på Liberaleren. Victoria har laget utrolig fin grafikk for oss. De er dessuten vennlige og innehavere av sosial intelligens. Flotte liberalere!

Hva er det som gjør at jeg skriver dette nå i kveld? Hovedsaklig fordi mange har en tendens til å kritisere istedenfor å rose. Finne noe man ikke liker og kjøre på. Hvis noe ikke er perfekt, så kommer kritikken seilende. Det er trist, og det er tåpelig. Vi ser det på Facebook stadig vekk. Det er trist.

Jeg har tidligere skrevet artikkelen Det viktigste i verden er mennesker. Det er så mange mennesker som jeg setter utrolig stor pris på, og det sies alt for sjeldent. Jeg liker å kombinere det med å gi ros til mennesker med det å bringe inn litt generell livsfilosofi. Det liberale handler jo om at mennesker skal leve gode liv. Tittelen på denne kommentaren henspiller på boken How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie. Klassikeren over alle klassikere når det gjelder selvutviklingsbøker. Den er så god fordi rådene er så åpenbart riktige – når man får høre dem. Og ofte vanskelige å leve etter.

Aldri klag, kritiser eller fordøm er de tre kjernerådene for å behandle andre mennesker. Liker du at folk klager på deg? Liker du at folk kritiserer deg? Liker du at folk fordømmer deg? Svaret er selvsagt nei på alle tre. Likevel er det så lett å klage på og kritisere det andre gjør. Jeg merker at jeg gjør det selv, alt for ofte. Selv om jeg har store ambisjoner om å slutte.

Det er den andre grunnen til at jeg sitter og skriver akkurat denne artikkelen nå. Jeg må ha en artikkel ferdig til i morgen tidlig. Jeg var halvveis i en artikkel, og det slo meg at den var et oppgulp av kritikk av mennesker. Alt selvsagt korrekt, ut fra mine egne langt fra feilfrie kriterier. Men akk, så umusikalsk, og ikke særlig sympatisk.

Det er mye bedre å gi ros. Selvsagt fordi det gir bedre resultater, men i hovedsak fordi det er godt å være et trivelig menneske som setter pris på andre. Så la meg avslutte med å takke for den fine julekalenderen som Benjamin og Victoria har laget. Den var fantastisk bra. Godt jobbet!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer