Debatt

Grensen går ved portforbud!

Jeg tror ikke jeg har verken klaget mer eller mindre en folk flest om korona. Jeg har vasket hender med sprit ved en hver dispenser, brukt maske der det var påbudt og vært en god borger ved å prøve å holde avstand og ellers følge råd om å unngå spre smitte. Det som folk venter på nå er vaksine og frihet. Det som kommer er vaksinemangel og portforbud. Er det ikke rart?

Når regjeringen nå vil gjøre det klart med lover for inn å gjøre det mulig å innføre portforbud, så er det ikke lenger dugnad og samarbeid som teller lenger, men statlig styring. Dette medfører en tillitskrise mellom folkevalgte og folket som har gitt dem denne makten. Makten ligger hos folket står det i grunnloven. Ikke hos politikere.

Vi ønsker ikke tomme gater.

Jeg mener dette forslaget bør regjeringen putte ned i skuffa. Rekordsmitte til tross og antagelig massiv angst i regjeringskontorene: Norge er fortsatt nest best i Europa, fordi folk flest følger og forstår rådene. Et portforbud kan forrykke dette samarbeidet.

Portforbud er en styggedom som har et mål om å kontrollere våre bevegelser og hindre oss i å møte, diskutere og kritisere f eks regjeringen. Enhver politikere som sier ja til portforbud, sier ja til mer makt til dem, og mindre til folket. Ingenting er mer varig enn en midlertidig lov, sies det. Jeg vil ikke tatt sjansen på dette.

Mest lest

Arrangementer