Debatt

Grensen går ved portforbud!

Jeg tror ikke jeg har verken klaget mer eller mindre en folk flest om korona. Jeg har vasket hender med sprit ved en hver dispenser, brukt maske der det var påbudt og vært en god borger ved å prøve å holde avstand og ellers følge råd om å unngå spre smitte. Det som folk venter på nå er vaksine og frihet. Det som kommer er vaksinemangel og portforbud. Er det ikke rart?

Når regjeringen nå vil gjøre det klart med lover for inn å gjøre det mulig å innføre portforbud, så er det ikke lenger dugnad og samarbeid som teller lenger, men statlig styring. Dette medfører en tillitskrise mellom folkevalgte og folket som har gitt dem denne makten. Makten ligger hos folket står det i grunnloven. Ikke hos politikere.

Vi ønsker ikke tomme gater.

Jeg mener dette forslaget bør regjeringen putte ned i skuffa. Rekordsmitte til tross og antagelig massiv angst i regjeringskontorene: Norge er fortsatt nest best i Europa, fordi folk flest følger og forstår rådene. Et portforbud kan forrykke dette samarbeidet.

Portforbud er en styggedom som har et mål om å kontrollere våre bevegelser og hindre oss i å møte, diskutere og kritisere f eks regjeringen. Enhver politikere som sier ja til portforbud, sier ja til mer makt til dem, og mindre til folket. Ingenting er mer varig enn en midlertidig lov, sies det. Jeg vil ikke tatt sjansen på dette.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.