Kommentar

Ord kan bli til handling

De fleste av oss er sjokkerte over de bildene vi har fått på netthinnen fra USA og kongressen de siste timene og dagene. Frihetens vugge, demokratiets, eller folkets hus, havnet under angrep. Under angrep fra forvirret mobb. Uavhengig om det var nok sikkerhet på Capitol Hill eller ikke, skulle aldri dette skjedd i et fredelig demokrati.

Beskyldningene om valgjuks har blitt avvist flere ganger nå, det finnes ingen bevis på at Biden ikke er den rettmessige president fra 20. januar i år. Til tross for dette fortsetter altså Donald Trump å villede sine egne om at valget er stjålet. Helt uten noen former for beviser, og store mengder mennesker velger altså å tro på denne mannen, nærmest som en slags messias-figur. Når sant skal sies er han vel ikke den første i historien til å tro han er messias. Det finnes mange eksempler innen psykiatrien på det.

Så mange har forsvart Trump de siste fire årene med at han bare er seg selv, man må ikke ta han bokstavelig. Jeg håper virkelig at disse nå ties til evig tid, ord kan bli til handling. Nå er altså fire mennesker døde, som en konsekvens av Trumps ord. Egne ord blir her fattige…

Det finnes ikke 75 millioner konspirasjonsteoretikere i USA, som alle har stemt på Trump. Vi kan ikke glemme at han faktisk har fått nest flest stemmer gjennom historien av presidentvalg. Det er fortsatt viktig å ikke glemme at det er mange mennesker som ønsker endringer i USA. Trumps bevegelse kommer fra et dyptliggende sår i store deler av befolkningen, med stor politikerforakt. Den første endringen som bør skje, snarest, er å bli kvitt Donald Trump fra alle styrende funksjoner, så kan kanskje to splittede partier, og folk, komme i gang igjen med den ro og helbredelse de trenger.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer