Nyheter

11 dømt for vold mot politiet

Da SIAN arrangerte krenkefest foran Stortinget, ble det forutsigbart bråk. SIAN var ute for å provosere, og en mye større gruppe antirasister møtte opp for å bli provosert. Det kulminerte i scener vi ikke er vant med i Norge, der politiet ble direkte angrepet: tilgjengelig løsøre fra fortauet ble kastet etter dem og utrykningskjøretøy ble delvis ramponert. Det var opprørende for mange å se på, fordi det representerte et tydelig sammenbrudd av normale spilleregler i samfunnet.

Derfor er det oppløftende å se at kriminaliteten som ble begått er rettsforfulgt så langt det lot seg gjøre. Det er brukt videobilder fra gateslaget for å identifisere og straffeforfølge de elleve som er dømt, som alle var involvert i direkte vold mot polititjenestemenn eller angrep på bilene deres. Én mann dømt for å ha kastet stoler fra en fortausrestaurant etter bilene og rive av speilet på en av bilene, er idømt fengsel i 18 dager.

Jeg og Bent Johan Mosfjell delte våre inntrykk av scenene på Liberaleren podcast sist sommer i episoden Sex og vold! Der kommer vi også innom et par klipp fra videoen nedenfor.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer