Kommentar

Politikere bør debattere rammevilkårene til NRK, ikke programinnholdet

NRK driver blant annet tre TV-kanaler, 16 kanaler av det vi kan definere som radio og et stort nettsted. Romslig skattefinansiert økonomi gir et høyt aktivitetsnivå, tilbud som konkurrerer mot kommersielle aktører uten bidrag fra statskassen.

For liberalister er det enkelt. Staten skal ikke være lovgiver, dømme brudd på lovene, og samtidig være en aktør i konkurranse mot andre som forholder seg til staten som lovgiver og dommer. NRK er lærerbok-eksemplet på det liberalister frykter, nemlig at staten konkurrerer ut private aktører.

Naken-TV

I disse dager sender NRK Super serien Superkroppen. I serien utforskes ulike typer kropper, og funksjonen til kroppen. Det er episoder om pupper, peniser og rumper. Superkroppen har naturlig nok skapt debatt og i ytringsfrihetens navn er det forståelig at enkelte reagerer på serien.

Det problematiske med noen av reaksjonene, er at politikerne skal ikke bestemme programinnholdet til NRK. Stortinget skal vedta selskapets rammevilkår. Dersom De Kristne i Troms og Finnmark virkelig mener at Superkroppen er et uegnet program, noe som kom fram i Dagsnytt18 fredag 26. februar, bør partiet jobbe for å redusere inntektene til NRK. Dersom politikerne struper inntektene, blir handlingsrommet mindre. Knappe ressurser betyr at den statlige kringkasteren må foreta tøffere prioriteringer om hva som skal sendes på radio og TV. Prioriteringer kan bety at NRK velger bort serier som Superkroppen med pupper, peniser og rumper.

Selge NRK

I handlingsprogrammet for denne perioden gikk De Kristne til valg på å selge NRK og fjerne den statlige finansieringen helt. (Side 40 i handlingsprogrammet)

Programposten i handlingsprogrammet bør være det politikere fra De Kristne markedsfører i debatter. Dersom alle politikerne, eller oss andre for den slags skyld, skal være NRK-redaktør, ender det med kaos og dårlige debatter.

5 2 vurderinger
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.