Kommentar

Politikere bør debattere rammevilkårene til NRK, ikke programinnholdet

NRK driver blant annet tre TV-kanaler, 16 kanaler av det vi kan definere som radio og et stort nettsted. Romslig skattefinansiert økonomi gir et høyt aktivitetsnivå, tilbud som konkurrerer mot kommersielle aktører uten bidrag fra statskassen.

For liberalister er det enkelt. Staten skal ikke være lovgiver, dømme brudd på lovene, og samtidig være en aktør i konkurranse mot andre som forholder seg til staten som lovgiver og dommer. NRK er lærerbok-eksemplet på det liberalister frykter, nemlig at staten konkurrerer ut private aktører.

Naken-TV

I disse dager sender NRK Super serien Superkroppen. I serien utforskes ulike typer kropper, og funksjonen til kroppen. Det er episoder om pupper, peniser og rumper. Superkroppen har naturlig nok skapt debatt og i ytringsfrihetens navn er det forståelig at enkelte reagerer på serien.

Det problematiske med noen av reaksjonene, er at politikerne skal ikke bestemme programinnholdet til NRK. Stortinget skal vedta selskapets rammevilkår. Dersom De Kristne i Troms og Finnmark virkelig mener at Superkroppen er et uegnet program, noe som kom fram i Dagsnytt18 fredag 26. februar, bør partiet jobbe for å redusere inntektene til NRK. Dersom politikerne struper inntektene, blir handlingsrommet mindre. Knappe ressurser betyr at den statlige kringkasteren må foreta tøffere prioriteringer om hva som skal sendes på radio og TV. Prioriteringer kan bety at NRK velger bort serier som Superkroppen med pupper, peniser og rumper.

Selge NRK

I handlingsprogrammet for denne perioden gikk De Kristne til valg på å selge NRK og fjerne den statlige finansieringen helt. (Side 40 i handlingsprogrammet)

Programposten i handlingsprogrammet bør være det politikere fra De Kristne markedsfører i debatter. Dersom alle politikerne, eller oss andre for den slags skyld, skal være NRK-redaktør, ender det med kaos og dårlige debatter.

Mest lest

Arrangementer