Debatt

Erna vet du hva jeg trenger?

Jeg gratulerte ikke Erna Solberg med dagen, men hun kommer ikke å gratulere meg heller. Jeg kjenner ikke min statsministeren. Jeg vet hva hun heter, at hun er fra Bergen og er leder i Høyre. Hun ble 60 år.

Dette er hovedsakelig grunnet media at dette er kjent, men jeg kjenner henne ikke for det. Jeg vet ikke hva ønsker og hvilke behov hun har. Hva som gjøre henne lykkelig eller hva hun vil unngå. Hvis jeg hadde planlagt en bursdag for henne, hadde det nok ikke vært etter hennes smak. Det hadde nok blitt for Jærsk og Kjellsk.

Erna kjenner ikke meg! Hun vet sikkert ikke hvor jeg er fra, hvor gammel jeg er eller hvilke verv jeg har i politikken. Jeg forventer heller ikke det. Og hadde hun planlagt bursdag for meg hadde nok jeg blitt skuffet.

Vi er forskjellige og vi kjenner ikke hverandre. Vi vet ikke hva vi ønsker eller behøver. Men samtidig ønsker politikere å regulerer våre liv med sikkert de beste intensjoner. De som skaper tvert imot vanligvis frustrasjon hos de som blir berørt.

På samme måte som jeg hadde mest sannsynlig planlagt en dårlig bursdag til Erna, så skaper politikere en dårlig hverdag for meg og deg. Dette skyldes at de ikke vet hva du trenger og ønsker. La Erna spise sin egen kake på hennes bursdag, så kan jeg spise min på min dag.

Mest lest

Arrangementer