Nyheter

Per Sandberg ble førstekandidat for Liberalistene i Oslo

En engasjert Sandberg gikk godt ut over taletiden under kandidatpresentasjonen til årsmøtet i Liberalistene Oslo. Han innledet med å korrigere ordstyrer, som hadde presentert ham som tidligere fiskeriminister, stortingsrepresentant og nestleder i FrP:

– Jeg har altså vært næringsminister og justisminister også, sa Sandberg fra talerstolen.
Alle i FrP har vært justisminister på et eller annet tidspunkt, lød tilsvaret fra ordstyrerbordet.

Det var god stemning på det effektive årsmøtet som varte snaue tre kvarter. Per Sandberg ble valgt enstemmig som partiets toppkandidat i Oslo.

Sandberg har ingen illusjoner om å knuse sperregrensen, men han mener det er mulig å få inn en kandidat i Oslo. Ikke bare vil en plass på Stortinget gjøre Liberalistene synlige – det gir også anledning til å etablere og lønne en stab på fulltid knyttet til stortingsgruppen, sier han videre. Årets valg handler om å sette i gang snøballeffekten som MDG og Rødt har opplevd de siste årene. Partiet må sette alt inn på å få inn én representant i nasjonalforsamlingen.

Kampvotering om andreplassen

Roald Ribe var innstilt som andrekandidat på stortingslisten fra valgkomiteen. Han er tidligere mangeårig lokallagsleder for Liberalistene Oslo, og siden forrige landsmøte politisk nestleder i Liberalistene sentralt. Arnt Rune Flekstad var innstilt som femtekandidat på listen, og utfordret Ribe om andreplassen. Flekstad var inntil siste landsmøte partileder for Liberalistene siden 2015. Begge har altså vært sentrale i partiet fra starten av.

I en jevn avstemming ble innstillingen fra valgkomiteen stående. Ribe fikk 15 av 28 stemmeberettigede med seg, og beholdt andreplassen.

Pressekonferanse med Sandberg og Ribe

Førstekandidat Per Sandberg og andrekandidat Roald Ribe avholdt en pressekonferanse etter årsmøtet. Den kan du se på facebooksiden til Liberalistene Oslo. Den er rett under 30 minutter lang.

– Noen må begynne å stå opp mot den sosialistiske (…) profilen i Norge, sier Sandberg blant annet i pressekonferansen etter årsmøtet. Han angir det som en hovedgrunn for å melde overgang til Liberalistene.

Begge kandidatene la vekt på deregulering og forenkling for næringsliv og enkeltmennesker i samfunnet. En esende stat må slankes, og politikerne må blande seg mindre i folks liv. Ribe profilerer seg som kontrapolitiker for å understreke dette poenget.

– Vi trenger ikke en statsforvaltning som kunne administrert 40 mill innbyggere. Vi er fem mill, sier Sandberg.

Dette blir spesielt viktig etter pandemirestriksjonene. Det blir naivt å tro politikerne vil gi slipp på alle de nye virkemidlene de har tatt i bruk.

– Hvis dere ønsker friheten tilbake og ta ansvar selv, må dere velge Liberalistene, stemmer begge toppkandidatene i.

– Alle andre partier har satt seg som mål å regulere folks hverdag mest mulig. Det er bare vi i Liberalistene som vil regulere den minst mulig.

– Tør du å ta litt flere beslutninger selv? Vil du det? spør Sandberg retorisk.

– Vi tror på deg, at du kan styre livet ditt selv, repliserer Ribe. Han poengterer at Liberalistenes tilnærming er moderat, og at de ikke vil trekke teppet ut under noen. Små og inkrementelle endringer i riktig retning er oppskriften fra de to toppkandidatene.

– Vi er ikke så kantete som mange vil ha det til sier andrekandidaten videre.

– Det er ikke jeg som forlot FrP. Det er FrP som forlot meg, avslutter Sandberg på spørsmål om de nasjonalkonservative krusningene i gamlepartiet FrP.

Det er flere kjente navn på stortingslistene til Liberalistene. Den profilerte psykologen Kristin Spitznogle er innstilt på niendeplass i Oslo, og kjetting-Jan Vindenes topper Vestland-lista. Alt peker mot økt oppmerksomhet rundt det lille partiet frem mot høstens stortingsvalg.

Mest lest

Arrangementer