Debatt

FrP må rydde opp!

Det er sterkt å lese i VG om splittelsen i Fremskrittspartiet der Kari Kjønaas Kjos føler seg tilsidesatt i forbindelse med rusreformen, opplever direkte mistillit fra Sylvi Listhaug og trekker seg som ruspolitisk talsperson etter 16 år som stortingsrepresentant. Det er vanvittig trist om rusreformen skal stå eller falle basert på en slik prosess.

Slik det fremkommer har Kjos fulgt spillereglene, men så blitt overkjørt i stusselig politisk spill og det er ufortjent og trist sorti. Bakgrunnen for at Kjos trekker seg som ruspolitisk talsperson er den uryddige prosessen om rusreformen på partiets landsstyret 21. mars. Landsstyret vedtok å si blankt nei til regjeringens rusreform, etter intiativ fra Listhaug, før forslaget ble diskutert i stortingsgruppen der Kjos hadde forberedt et 200-siders langt høringssvar.

Les gjerne høringsinnspillet jeg holdt for FrP i forbindelse med partiets arbeid med rusreformen i oktober i fjor for mer kontekst.

Det er kanskje ikke så mange som vet hva Kari Kjønnas Kjos har betydd for ruspolitikken i alle disse årene, det var hun og partileder Siv Jensen som åpnet dørene og slapp oss inn på Stortinget da vi begynte å gå med bannere og postere opp dit for å protestere.

Det var hun som inviterte oss tilbake igjen kort etter og som havnet litt i skyggen for oppmerksomheten da de andre partiene begynte å ta imot gjennom den døren som hun hadde åpnet for oss. (Se bildene)

Det var Kari Kjønaas Kjos som lyttet den gangen vi foreslo utdeling av nalokson motgift og fulgte det opp i Stortinget. Til tross for uenigheter har hun vært sylskarp på at alle stemmer skal slippe til og gjennom årene har det ført til en så stor endring i det ruspolitiske landskapet at det nesten ikke er til å begripe.

Det er ikke slik en veteran av en politiker skal behandles, eller i det hele tatt måtte ha det sånn i sitt eget parti. Dette håper jeg det raskt ryddes opp i.

Mest lest

Arrangementer