Nyheter

John McAfee er død

McAfee is one of the worst products on the fucking planet.

John McAfee

John McAfee er mest kjent for å være skaperen av selskapet, antivirusprogramvaren og eponymet McAfee. Dette var imidlertid et prosjekt han solgte seg ut av (vel å merke for 100 millioner dollar!) bare syv år etter dets kreasjon, og som siden har seilt sin egen sjø. Den famøse videoen «How to Uninstall McAfee Antivirus» absurd nok laget av ham selv, sier sitt om hvilken retning han mente selskapet tok i fravær av hans tilstedeværelse.

File:John McAfee by Gage Skidmore (cropped).jpg - Wikimedia Commons
John McAfee. (Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0)

For 9 år siden, i 2012, forsvant McAfee kort tid etter å ha flyktet fra hjemmet hans i Belize fordi lokalt politi prøvde å avhøre ham om naboens død. Han har nektet involvering i saken og hevdet at han flyktet fordi han fryktet for livet. Han tilbrakte deretter tid i Guatemala, og flyttet så til Montreal i Canada, hvor han jobbet med en dokumentar om livet sitt.

For mange amerikanske liberalister og liberalister som svømmer i amerikanske nyheter, er han også gjort seg berømt som den eksentriske mannen som forsøkte å bli presidentkandidaten for Libertarian Party i 2020. Han måtte dog se seg slått av Jo Jorgensen det valgåret.

I går, den 23. juni, ble McAfee funnet død i fengselcellen sin i Spania utenfor Barcelona, ikke lenge etter at høyesteretten i Spania hadde autoristert utlevering av ham til USA. Ifølge Reuters var McAfee anklaget for å ikke ha betalt skatt på formuen sin i fire år mellom 2014 til 2018 og for å ha skjult unna eierskap, blant annet en yacht, for myndighetene. Det var dette han ble arrestert for i Barcelona i oktober 2020.

En uttalelse fra Catalonias regionale justisdepartement, som forvalter fengsler der, sa at medisinsk personell og vakter i fengselet forsøkte å utføre livreddende behandling etter å ha funnet McAfee, men til lite hell. I sin uttalelse sa de at alt indikerer på at McAfee begikk selvmord, men talskvinne for Superior Court of Catalonia sa til CNN at dødsårsaken likevel er under etterforskning.

McAfee nådde å bli 75 år før sin bortgang.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer