Magasin

Lengter du etter utenlandsreise?

Etter at regjeringen vedtok gjenåpning av Norge har det blitt mye enklere å reise utenlands. Du trenger ikke lenger stå i lange køer for å bevise at du er Covid-19-negativ, og du risikerer heller ikke å måtte gå i karantene dersom du er fullvaksinert og kommer fra EU, EØS, Schengen eller Storbritannia.

Ryanair sin Boeing 737 etter take-off. Foto: Michael Oldfield / CC BY-SA 4.0

Mange benytter derfor muligheten til å reise utenlands, og for ordentlig liberale hedninger så er det av og til helt nødvendig med en utenlandsreise som kanskje byr på andre kulturelle inntrykk, utvidet personlig frihet, lave priser eller kombinasjonen av disse. Hvis man tar seg tid til å vurdere reisemulighetene nøye, så vil man raskt se at det går an å nå eksotiske reisemål for en ganske billig penge. Dette gjelder spesielt for de som har base på vestsiden av Oslofjorden og som kan benytte seg av både Gardermoen og Sandefjord Torp flyplass. Regiontog R11 som går mellom Skien og Eidsvoll kan med fordel brukes ettersom toget både har stopp på Gardermoen og Torp flyplass.

Reisemål 1: London

Dersom man kan tåle noen sure flyvertinner og et lite påkostet sete et par timer, så er Ryanair og Wizz Air glimrende flyselskaper å bruke for en helgetur. Klarer du å pakke lett så får du alt med deg i en sekk, og du betaler minimalt for billetten. Eksempelet nedenfor gjelder hele november fra Sandefjord dersom man velger utreise på torsdag kveld og hjemreise søndag ettermiddag. Her må man altså ha muligheten til å ta fri fra skole eller jobb på en fredag for få billetten til denne prisen. Dersom man reiser fra Gardermoen så kan man reise fredag ettermiddag eller kveld og komme hjem søndag kveld. Stort sett er det litt dyrere å fly fra Gardermoen, men dersom du velger utreise 12 november, så får du billettene til vanvittig lav pris.

Flybilletter t/r mellom Sandefjord og London. Skjermdump: privat.
Flybilletter t/r mellom Gardermoen og London. Skjermdump: privat.

Reisemål 2: Wien eller Tel Aviv

Dersom du har mulighet til å snu litt på langhelgen og heller ta halve mandagen fri, så kan du få deg en billig tur til storbyen Wien med utreise fra Sandefjord. Fra Wien er det også mulig å ta flere connecting flights, for eksempel til hovedstaden i Israel, Tel Aviv. Dersom du skulle ha flere dager fri og vil reise litt rundt kan du også reise til eksotiske land som Jordan via Wien. Fly mellom Jordan og Wien koster forøvrig ca. 150 kroner per vei.

Flybilletter t/r mellom Sandefjord og Wien. Skjermdump: privat.
Flybilletter t/r mellom Wien og Tel Aviv. Skjermdump: privat.

Med dagens kurs på ca. 10 norske kroner per euro så koster billettene mellom Wien og Tel Aviv 264 kroner. Du får dermed en rundtur fra Sandefjord med dagstur til både Wien og Tel Aviv til under 500 kroner. Utrolig?

Reisemål 3: Ålborg

Det siste foreslaget til reisesugne liberalere er en tur til Danmark. Selvom Danmark ikke er så langt unna, så oppleves kulturen som vesentlig mer europeisk liberal. I Danmark kan du spille på casino, kjøpe vin på søndagsåpne butikker og danse på nattklubb helt til morgenkvisten. Ålborg er en nokså stor by i Danmark og ligger en drøy halvtime unna havna i Hirtshals. Skulle du få lyst til å kjøre videre til Tyskland, så legger du Danmark raskt bak deg ved å holde fartsgrensa på 130 km/t. Men tross høye fartsgrenser, så unngå å teste toppfarten før du kommer til Tyskland. Blir du tatt i å kjøre i 200% av fartsgrensen når fartsgrensen er over 100 km/t, eller over 200 km/t uavhengig av fartsgrensen, så blir bilen beslaglagt.

Ferjeovergang mellom Kristiansand og Hirtshals. Skjermdump: privat.

Med Color Line kan du ta ferje til Danmark for ca. 300 kroner per billett, enten med avgang fra Kristiansand eller Larvik. Overfarten tar i overkant av 3 timer. Dersom du velger å reise med katamaranen Fjord FSTR til Fjordline fra Kristiansand så tar overfarten kun litt over 2 timer.

Mest lest

Arrangementer