Diverse

Opprop mot skjenkestopp

Skjenkestoppen er en politisk skandale, og den bør avskaffes med øyeblikkelig virkning. SMB Norge som arbeider for små og mellomstore bedrifter, har laget en underskriftskampanje som du bør støtte. Klikk her for å skrive under.

Næringslivet lider under koronatiltak. Det er kjipt når det er tiltak som virker. Det er helt jævlig når det er tiltak som ikke virker. Alkoholforbudet på spisesteder er i siste kategori. Det er nå alkoholforbud på restauranter og serveringsteder. Det er en skandale!

Korona smitter ikke av mennesker som sitter på en restaurant og har vin i glasset i stedet for vann med kullsyre. Så enkelt er det! Så enkelt er det faktisk! Det er flere problemer med slike tiltak.

Restauranter må stenge på grunn av dette. De er nemlig avhengig av inntektene fra drikke til maten, og kunder som kun kommer hvis de får vin eller øl til maten. Dette er viktigere enn mange forstår. Det er mange av oss som jobber i yrker der vi har en sikker jobb. Mange mindre matbedrifter er et resultat av mennesker som ofrer mye for en usikker jobb. Det er ille at de risikerer å miste levebrødet på grunn av politisk udugelighet.

Dernest krenker denne restriksjonen menneskenes frihet til å leve et normalt liv når det ikke går utover andre. Frihetsargumentet er spesielt viktig for oss liberalere. Vi mennesker har rett til å utsette oss for en liten risiko. Det er det vi gjør i en rekke sammenhenger, og en naturlig del av et rikt og fritt liv. Det er ørlite mer risikabelt å gå ut blant folk, men det er noe hver enkelt må vurdere om det er verdt.

Det tredje poenget er at tåpelige tiltak svekker tilliten til tiltak som kan ha noe for seg. Det er ikke spesielt viktig for oss som er mot alle tiltakene. Det er imidlertid svært viktig for dem som tror på statlige løsninger på koronasituasjonen. De har et ansvar for å ha gode tiltak og i hvert fall unngå idiottiltak som skjenkestoppen.

Så skriv under og gi din støtte til små bedrifter som er viktige for samfunnet.

Mest lest

Arrangementer