Magasin

En kontinental og kroppspositiv opplevelse

Er du på jakt på etter nye og fargerike opplevelser i Norge som bygger på kontinentale tradisjoner? The Well spa resort i Kolbotn har klart å etablere en fantastisk arena for liberale livsnytere, bestående av tradisjonsrike saunaer fra hele verden og saunaritualer med utstrakt, avslappet nakenhet.

The Well spa resort. Foto: Kjetil Ree / CC BY-SA 3.0

The Well har lykkes i å skape et sivilisert nakenspa i et land som egentlig ikke har tradisjoner for nakenhet på tvers av kjønn. Det er faktisk ganske imponerende! Driften er i tillegg bidragsytende til en mer kontinental, liberal kultur. Uavhengig av om man er et spa-menneske eller ikke så bør The Well derfor oppleves av liberale nysgjerrige mennesker. P.S. Det er lov å bruke egnet badetøy i fellesområdene hvis man absolutt ønsker det.

Et variert utvalg badstuer, dusjer, mineralbad og jacuzzier

Spa-anlegget på The Well er organisert over tre etasjer. I første etasje er det et stort svømmebasseng med to tilhørende jacuzzier. Det finnes også en stor avslapningsplass med sofaer ved siden av bassenget og en kiosk hvor man kan kjøpe snacks. Langs veggene finner man dører inn til et variert utvalg av tradisjonsrike saunaer, dampbad og tilogmed innganger til egne suiter betstående av forskjellige dusjer, kald kulp, varmekilder og mineralbad. Det kan anbefales å utforske Art Deco-suiten som ligger gjemt i et av hjørnene i første etasjen, med mineralbad og dampbad med lukt av jasmin.

I andre etasje foregår det for det meste behandlinger slik som tyrkisk bad (hamam) og et bredt utvalg massasjer. Disse må bestilles separat hvis man ønsker å benytte seg av det under oppholdet. Hvis du skulle finne på å booke hotellovernatting så bør du sjekke ut loungene i andre etasje, eksklusivt og kun for hotellgjester. Merk at loungene er kun tilgjengelige på ankomstdagen og ikke på avreisedagen dersom man har booket hotell.

I tredje etasje finner man den japanske avdelingen med en egen badstuetradisjon. Her finnes tradisjonelle hvilerom, dempede steambad, fellesdusjer og utendørs mineralbad (onsen) med flotte kulturelle inntrykk. Tredjeetasje gir også tilgang til uteområdene, hvor det er solsenger, jacuzzier, basseng, en vakker hage og en skogssti med stilige skulpturer. En slags følelse av å være i en fornøyelsespark for voksne.

Anlegget er såpass stort at det skal godt gjøres å være innom alle saunaer og bad under oppholdet, men det er antakelig mindre viktig når målet med et spaopphold gjerne er rekreasjon og avslapping.

en kvinne omsvøpt i et håndkle i en badstu og en hånd med en sleiv som heller mer vann på  badstuovnen
The Well henter stadig inn internasjonale eksperter på badsturitualet aufguss. Foto: Orange Weekends CC.BY.NC.

I flere av saunaene holdes det såkalte fellesritualer (aufguss). De eteriske oljene byr på god avslapning og rekreasjon, og i enkelte tilfeller meditasjon. Fellesritualene er en fin måte å utfordre seg selv på, da det kan være fysisk trangt med mange nakne mennesker. Det er som regel god stemning under ritualene og en fellesskapsfølelse som er helt unik!

Så litt om hotelloppholdet

The Well er luksus, og sikter ikke på å være billig. Hotelloppholdet er behagelig og det er høy standard på rommene. Prisene på nett starter på 1999 NOK men ligger godt under det man gjerne ender opp med, fordi det ligger noen skjulte kostnader i parkering (for de som reiser med bil) og mat som må kjøpes på hotellet. Det er ikke tillatt å ha medbragt mat i spaområdet, selvom det skjer at folk spiser noen brødskiver i garderoben. Dersom du skulle velge å spise middag på hotellet kan du velge blant restaurantene Brasseriet i 3. etasje eller Mori i 8. etasje. Det er litt rimeligere og mer avslappet i Brasseriet, men panoramautsikten fra Mori er fantastisk. Brasseriet har god pizza, men dersom du ønsker en god 3- eller 5-retters middag anbefales Mori.

Når det gjelder de billigere alternativene for inngang til spaområdet på The Well, så kan dagspass kjøpes for 595 NOK og kveldspass kjøpes for 445 NOK. Kveldspasset er kanskje det mest gunstige alternativet hvis man først og fremst er nysgjerrig på den kontinentale spakulturen, og ikke ønsker å ha en hel dag på spa. Fordelen med kveldspasset er dessuten at man kan spise hjemme istedenfor på en av hotellets restauranter.

Dette er ikke en annonse.

Mest lest

Arrangementer