Kommentar

Liberalerens skribent rammet av TikTok-sensur

To ganger har TikTok slettet videoer på min profil og begge gangene har jeg fått advarsler om at kontoen kan bli begrenset på grunn av bruddhistorikken.

Jeg har en profil på TikTok med kun videoer av spill og betting. Ingen av videoene er betalt innhold. Jeg publiserer fordi det føles bra, men jeg har også et sterkt ønske om at Stortinget liberaliserer norsk spillpolitikk. Aller helst bør det være et fritt marked, men det er det få som ønsker. Et lisenssystem lik det Sverige har er mye mer realistisk. Det betyr et system der myndighetene gjennom konsesjonsvilkår regulerer markedet.

Norge har i dag enerettsmodellen, en modell som beskytter Norsk Tipping og Norsk Rikstoto mot konkurranse. Norsk Tipping er et statlig aksjeselskap, mens Landbruks- og matdepartementet er representert i rådet i stiftelsen Norsk Rikstoto.

TikTok har strenge retningslinjer i fellesskapet mot kommersiell spillvirksomhet. Som liberalist mener jeg det er helt naturlig at TikTok bestemmer på egen eiendom, over egen virksomhet.

Eiendomsretten skal sette grenser for ytringsfriheten
Den private eiendomsretten bør sette grenser for ytringsfriheten. Dette prinsippet skal være uproblematisk for liberalister. Det er TikTok som skal bestemme hva som er tillatt å publisere i fellesskapet. Alle med registrert konto låner plassen av TikTok med de restriksjonene eieren/driveren har satt for publisering. De som er uenige, kan starte sin egen variant på internett.

Om Solvik skal starte Solviks TokTik? Niks! Jeg er mer enn fornøyd med TikTok, selv om retningslinjene rammer min aktivitet i fellesskapet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer