Nyheter

Kristin Clemet: Arbeiderpartiet står for en mer radikal, uforutsigbar og ubalansert politikk

Det har vært hett på kommentatorplass i norske aviser etter at Arbeiderpartiet fikk 16,9 prosent oppslutning på en ny meningsmåling. Partiet i krise avholdt i går krisemøte der sentralstyret skulle stake ut veien videre.

Sentralstyre staket ut mange fine ord med lite innhold. I etterkant av møte lovet Støre å ta folk på alvor, men han er klar på at partiet står overfor en «stor kommunikasjonsutfordring».

– Det var mange gode tilbakemeldinger om hva de hører fra sine lokalmiljøer, men veldig enighet om at vi skal ha denne gode, nære kontakten – være tett på, og så skal vi også jobbe med politikkutvikling mot vårt landsmøte i april, sier Støre i etterkant av møte til VG.

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, sier like lite: – Det er bare beinhardt arbeid som må til for å komme seg opp og fram.

Også LO-leder Peggy Følsvik er på ballen: – Vi må brette opp ermene.

NRKs Tone Sofie Aglen oppsummerte situasjonen godt da hun siterte et AP-medlem i en kommentar: «Noe må gjøres… men aner ikke hva».

Kristin Clemet: Arbeiderpartiet i utakt med folket

Kristin Clemet gir en god forklaring på Arbeiderpartiets upopularitet i en kommentar i Aftenposten.

Partiet har ifølge Clemet «forandret karakter»: – Det har gått fra å være et parti for alle til å bli et parti for noen, eller det Ap-folk selv kaller et «interesseparti», skriver hun.

Ifølge Clemet pleide Arbeiderpartiet å stå for stabilitet for næringslivet, og trekker frem at Jens Stoltenberg sa at skattenivået måtte ligge fast, fordi det ga næringslivet forutsigbarhet.

Dette står i kontrast til dagens forhastede politikk og polariserende retorikk: – Nå deles vi opp i grupper, og retorikken er tidvis uforsonlig og polariserende. Det er by mot land, offentlig mot privat og «vanlige folk» mot «rikinger».

– Arbeiderpartiet står for en mer radikal, uforutsigbar og ubalansert politikk, og partiet kopierer på viktige områder SV og Rødt. Men det er vanskelig å overgå ytre venstre i å være ytre venstre, skriver Clemet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer