Kommentar

Hva faen! Tabu å banne på TV i 2023?

Ingrid Landmark Tandrevold under Europeisk mesterskap i skiskyting, 2017.

Norsk skiskyter, Ingrid Landmark Tandrevold, tok sølvmedalje i Fellesstart for kvinner under VM i Oberhof, Tyskland 19. Februar. Hun kjente på motgang under hele mesterskapet inntil hun tok sølvet, men var glad for støtten hun fikk på meldinger. Da hun ble intervjuet av NRK siterte hun én av meldingene med et smil om munnen:

«De er så slemme i mixed sone. Fuck dem»

Etter at det gikk opp for henne hva hun hadde sagt, gikk hun over til å kjenne på en følelse av skam for å ha bannet på TV. Hva faen? Det bør være helt uproblematisk å lire av seg en og annen glose på TV i 2023, spesielt når det er forbundet med oppstemthet og ikke man aktivt forsøker å være vulgær. Norge er ikke et høyreligiøst land lenger, og dagens unge sier «faen, helvete og jævlig». Unge bør være ærlige om hvem de er, og derfor ikke fremstå som søndagsprester på TV når de kanskje bannet, danset og koste seg på fylla dagen før.

90-tallerne skal omsider overta makta i Norge, og det er vår jobb å forme kulturen i vårt eget bilde. Norge har forandret seg mye siden både 50-, 70- og 90-tallet, og vi bør ha en helt ærlig fretreden som er i tråd med vår dagligdagse oppførsel selvom det kanskje fornærmer en og annen gammel skrue med gammelkristne kjepphester.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer