Kommentar

Mitt Jerry Springer øyeblikk

Den kjente tabloide talkshow verten Jerry Springer gikk bort på torsdag. Jeg har en opplevelse med Jerry Springer som har vært glemt – inntil nå.

Jerry Springer. Foto: s_bukley / Shutterstock.com

Jerry Springer er beryktet for sitt talkshow som gikk fra 1991 til 2018. Det var et show som var langt unna det anstendige. Det visste ikke jeg da jeg først så dette showet en gang i forrige århundre.

Husk at dette var i tiden før internett. Før vi visste hva som skjedde i verden. Før vi kunne google ting. Fra tiden der vi kun kunne bedømme ting ut fra det som vi så på selve tv-skjermen.

Jerry Springer hadde en bakgrunn som politiker for Demokratene av den liberale sorten. Han kunne derfor mer enn å sjokkere.

Det første programmet jeg så var helt spesielt. Temaet var ytringsfrihet, og Jerry Springer var helt strålende. Gode og seriøse argumenter presentert på en reflektert og retorisk måte. Jeg ble svært imponert og inspirert.

Jeg gjorde som jeg ofte gjør i slike tilfeller. Jeg anbefalte showet helhjertet til alle i min omgangskrets. Her hadde de noe virkelig bra.

Historien slutter imidlertid ikke der. De påfølgende sendingene var tilbake til «normalen». Gjestene var av følgende type: Min homofile venn har skiftet kjønn, giftet seg med bestemor og fått et barn med en onkel, fulgt av høylytt krangling og slåssing i studie før de konfronteres med lillesøsteren til onkelen som er drittsint og sjalu på barnemoren, og så tar det skikkelig av.

Okay. Det var en liten overdrivelse. Fiskehistoriene blir jo bedre med årene. Det var imidlertid bare en liten overdrivelse. Det var svært pinlig å treffe mine venner igjen de påfølgende dagene.

Heldigvis skjedde dette før internett, så episoden har vært glemt – inntil nå.

Jerry Springer var noe for for seg selv og har satt spor på mange måter. Hvil i fred.

Mest lest

Arrangementer