Kommentar

Fremskrittspartiet vil bestikke Solås

FrP har valgt seg en god og praktisk løsning på problemet Lars Petter Solås. Solås gikk helt amok i fylla på landsmøtet i Fremskrittspartiet. Dessverre er ikke Solås en perifer FrPer fra indre gokk.

Han er partiet førstekandidat i Oslo, Norges hovedstad og viktigste politiske by. Fremskrittspartiet har i tillegg investert mye i en opprydding i Oslopartiet som var et arnested for nasjonalkonservative politikere som var mest opptatt av å få ut mennesker med annen religion, kultur og sikkert også rase hvis man pratet med enkelte under fire øyne og en pjolter. Oslo FrP var rett og slett pinlig for partiet.

Lars Petter Solås. Foto: FrP/Sturlason

Partiet sentralt brukte harde virkemidler for å rydde opp, og Solås var det siviliserte håpet som skulle bringe tilbake noe annet enn fremmedfiendtlig grums. Han hadde et positivt budskap. Så ødelegger han alt i fylla. Det naturlige er å kaste ham ut av partiet siden oppførselen var helt uakseptabel.

Problemet er bare at Solås er nominert på førsteplass på listen, og partiet kan ikke fjerne ham. De er helt avhengig av at han selv søker fritak av spesielle grunner, for eksempel av helsemessige grunner. Det vil være pinlig hvis han står øverst på listen. Og ekskluderes han, så har han ingen grunn til å trekke seg.

Løsningen er enkel og genial. De tilbyr ham å kunne bli medlem igjen om et år, men kun dersom han trekker seg fra listen. Om man skal kalle det bestikkelse eller utpressing fra partiets side, er ikke godt å si, men det viser i hvert fall politikk på sitt mest kyniske og minst etiske. I politikken må man finne gode og praktiske løsninger. Det har FrP gjort. Så spørs det hva Solås gjør.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer