Kommentar

Viser hva som er galt med Høyre

Erna Solberg har kommet med sitt første valgkampløfte og det er typisk Høyre. VG oppsummerer det slik:

«Hun lover å piske sine lokalpolitikere til ikke å øke skatter, avgifter og gebyrer de neste fire årene.»

På sett og hvis kan man si det er en forbedring for da Høyre var i regjering med Fremskrittspartiet, økte de offentlige utgifter kraftig. Partiene på høyresiden er glade i bruke skattebetalernes penger.

Erna Solberg. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Nå skal de unnlate å øke skattene. Fint, men det er ikke det som er personlig frihet og et sterkt sivilsamfunn. Skattene bør senkes. Kraftig. For hver krone som politikerne bruker, blir det mer enn en krone som skattebetalerne blir frastjålet. Det er «mer enn en krone» på grunn av effektivitetstap når penger politikerne bruker penger.

Hvor finnes alternativer som faktisk vil ha mindre offentlig sektor? Det er tydelig at Høyre under Erna Solberg har lagt sin elsk til Einar Førdes gamle mantra om at «vi er alle sosialdemokrater».

Vel, jeg er ikke sosialdemokrat. Jeg ønsker å beholde pengene mine selv. Jeg mener nemlig at jeg er bedre til å bruke pengene mine enn det politikerne er. I tillegg er det mine penger. Det er jeg som som har jobbet for dem.

De av dere som er opptatt av lokalpolitikk i det ganske land bør imidlertid holde øye med Høyre de neste fire årene. Min spådom er at de vil øke skattene, avgiftene og gebyrene. Jeg tror heller ikke de får særlig kjeft for det. Selv et så spinkelt valgløfte er nok dessverre bare valgflesk.

Mest lest

Arrangementer