Magasin

300 år med Adam Smith

I morgen er det 300 år siden den skotske økonomen og filosofen ble født. Liberaleren har omfattende dekning.

Adam Smith er ifølge Wikipedia «det klassiske økonomifagets grunnlegger». Det forteller mye om hans betydning for ettertiden. Liberaleren har tidligere publisert to lengre artikler om Adam Smith som i sin tid ble publisert i Ideer om frihet. De tåler et gjensyn.

Adam Smith var en av de første liberalistiske tenkerne mange av oss hørte om. Selv kjøpte jeg Liberty Funds utgave av Wealth of Nations da jeg var ung. Jeg begynte å lese, oppdaget at 1700-talls empiri ikke var så spennende, og la den bort. Jeg tok frem Milton Friedmans Rett til å velge i stedet.

Dette illustrerer flere ting. 1) De fleste har hørt om Smith. 2) Det finnes bøker som er lettere tilgjengelig hvis man vil lære om liberalisme. 3) Smith kan synes å være for spesielt interesserte.

Det er punkt 3 som vi prøver å problematisere i forbindelse med 300-års jubileet. Vi vil prøve å vise at Adam Smith kan være relevant også for vår tid. Han har innsikter som har overlevd gjennom århundrene. Følge med på Liberaleren i ukene som kommer hvis du vil lære mer om den skotske tenkeren.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer