Debatt

Inndra alt!

Det faller visst Dagsavisen tungt for brystet at noen rikinger er hjemme og viser kjærlighet til sitt land, som – hvis Dagsavisen har tungt for det – er noe annet enn kjærlighet til staten og statskassen.

Man kan undres, når man leser Dagsavisens leder 19. mai, om avisen tuller med oss eller om mediet virkelig er blitt en kommunistblekke. For avisen skriver altså at overskudd forvaltes av de folkevalgte hertillands. Det betyr da vitterlig alt som er til overs!

Ingen skal altså ha noe til overs, det være seg til en helsebehandling som staten ikke vil finansiere, en ekstra lang ferie, f.eks. en jordomseiling eller villmarksvandring, et bokprosjekt, en tidlig pensjonering eller hva det måtte være. Med mindre man får innvilget en lønnet permisjon fra staten da, må vite.

Dagsavisen er redd for folk som må stå med luen i hånden overfor rikfolk. Vi ser her godt hva som er Dagsavisens drømmesamfunn: vi skal alle stå med luen i hånden overfor staten!

Vi som har levd lenge nok til å huske Berlinmurens fall, husker et slikt samfunn.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer