Kommentar

Dragshow for barn er bra!

Det er sneket seg inn en nyinnpakket moralisme som rammer skeive og transpersoner. Den er kamuflert som falsk beskyttelse av barn.

Prideparaden i morgen blir en folkefest. Det er ikke mer enn omtrent 50 år siden homofili var forbudt. Da jeg for 30 år siden argumenterte for at homofile skulle få adoptere barn, var folk sjokkerte. Dette kunne vi ikke tillate av hensyn til barna. De mer moderate argumenterte med at barna til de homofile ville bli mobbet, og derfor måtte slik adopsjon forbys. De mer ubehøvlede brukte helt andre karakteristikker. Det å tillate partnerskap var mer enn nok, og man understreket at partnerskap ikke var ekteskap.

Spol frem til i dag og det har skjedd en enorm forbedring. Skeive gifter seg som bare det. Lesbiske skaffer seg barn ved sæddonorer og homofile skaffer seg surrogatbarn. De blir lykkelige regnbuefamilier der barn får en god oppvekst. Selvfølgelig!

Kampen for individuelle rettigheter for alle fortsetter imidlertid stadig. En av de nye kampene vil være flerekteskap, noe som vi liberalere har støttet i flere tiår. Menneskers rett til forandre kroppen sin, for eksempel for å få det kjønnsuttrykket som man føler er rett for seg selv, er en annen. De samme som ikke likte homofile, liker nå ikke transpersoner. De skjønner nemlig ikke at andre kan være, og ønske å leve, annerledes enn dem selv.

Dette er imidlertid ikke helt stuerent å si direkte, så derfor finner man vikarierende argumenter. For 6 år siden kom Norges mest kjente nynazist med et angrep på Pride fordi det drev med seksualisering av barn. Jeg syntes han var patetisk og bommet fullstendig. Nå er det imidlertid en haug med mennesker som argumenterer på samme måte. Jeg vil tippe en betydelig del av disse også mener at homofile er ekle, slik han nynazisten egentlig mener.

Dragshow for barn

En Drammenslærer skrev et innlegg der han gikk hardt ut mot Pride. Bildet til høyre viser et utsnitt som ble spredd på Facebook. Vi lærere lærer elevene våre at dette kalles cherry picking og er noe man skal unngå. Utdraget gir selvsagt ikke et riktig bilde av hva Pride er. Det ville gitt en strukturfeil selv om alle faktaene var korrekte. Noe de ikke er.

Det som omtales som dragshow for barn er jo bare historiefortelling. Det høres imidlertid verre ut med dragshow for barn, i hvert fall hvis man er en konservativ moralist.

Det finnes mange typer dragshow. Jeg vil tippe at konservative tenker på den typen der du kan treff på Onkel Kåt som sitter og napper i løken. Jeg ville ikke tatt med barn på den typen show. I likhet med strippeshow og en del andre voksenaktiviteter som for eksempel fyllefester, noe konservative driver ganske mye med siden det er deres rusmiddel. Det er jo de andres laster og «særheter» som skal forbys.

For oss liberale høres derimot dragshow for barn fint ut. Det ville nemlig bety at her har man laget et show som er ufarlig og tilpasset at også barn kan se det. Det er jo fint. Så enkelt. Det er nemlig ikke farlig at noen kler seg ut som noen av et annet kjønn med parykker, ansiktsmaling og annet som mange, kanskje spesielt barn, synes er gøy. For barn liker jo å kle seg ut, male seg, danse, synge og ha det moro. Ingen av moralistene protesterer når barna blir malt av en klovn på et tivoli. Det er jo heteronormalt.

Drag blir bare farlig hvis man har en iboende tanke om at barn blir skadet av å se transpersoner og homofile og lesbiske og folk som er kledd ut på diverse måter. Slapp av og parker dobbeltmoralen.

Angrep kun på transpersoner og skeive

Jeg er for tiden omtrent et åttendels tonn med kropp. Det er ingen som reagerer hvis jeg rusler blant barn i en liten speedo, så sant det skjer på en badestrand (eller i en svømmehall). Der kan de unge også beskue pupper i minimalt med innpakning. De kan se voksne som smører hverandres nesten nakne kropper inn med olje. Og jammen smører de ikke inn barna også.

Og ingen protesterer.

Tidligere i juni ble Miniøya 2023 arrangert. En musikkfestival rettet spesielt mot barn! Ingen reagerte på dette arrangementet. Det skjer litt av hvert i musikkbransjen. Moralister har tidligere engasjert seg mot musikk som var skadelig for barn. Nå er heldigvis verden blitt så liberal på dette området at de har gitt opp denne kampen. Eller skyldes det at musikkbransjen ikke er like full av synlige homofile og transpersoner som den var tidligere?

Begge eksemplene synliggjør at man er selektiv med hvem man vil beskytte barna mot. Det er de skumle skeive, uansett hvilken LGBTQ de er.

Det er svært avslørende hvem man ønsker å beskytte barn mot. Det er nemlig der ens egne fordommer avsløres. Barn har ikke vondt av å se regnebuefamilier, homofile som danser i lær eller dameklær eller å få vite at mennesker liker ulike ting. Det er tvert imot bra at mennesker i større grad enn tidligere våger å være seg selv. Barn har godt av å se at mennesker er forskjellige, slik at de når de vokser opp ikke trenger å være redde for at andre skal fordømme dem dersom de ikke er helt A4.

Mest lest

Arrangementer