Kommentar

Moxnes ville fått skryt om brillene ble levert tilbake

Store deler av fredagen kom det nyheter og reaksjoner på tyverisaken, eller saken der Rødt-leder Bjørnar Moxnes tok solbriller på Gardermoen uten at han betalte.

Fredag kveld la Moxnes ut et innlegg på Facebook.

– Da vi gikk for å spise oppdaget jeg hva jeg hadde i lomma. Jeg fikk panikk og ble redd for hvordan det ville se ut om jeg gikk tilbake til butikken – hva ville de tenke om meg? Ville de tro meg? Og det er her jeg gjør en ny tabbe. Jeg burde ha gått rett tilbake og sett butikkpersonalet i øynene. I stedet tok jeg av lappen og la brillene i bagasjen, skrev Bjørnar Moxnes på Facebook.com.

Han burde gått tilbake med brillene, ikke revet av lappen og lagt brillene i bagasjen. Han ville trolig fått skryt av betjeningen på butikken, for alle kan gjøre feil. Det skjer den beste av oss.

Skribenten jobber i en lokalradiostasjon, en stasjon der vi arrangerer radiobingo. For noen dager siden kom en bingospiller innom lokalet. Hun hadde fått to bingoblokker for mye hos en kommisjonær, blokker som hang sammen som selgeren ikke oppdaget. Bingospilleren ville betale for blokkene. Vi i redaksjonen ga skryt for ærligheten, og hun betalte for ett av de to brettene.

Jeg tror ikke betjeningen på Gardermoen ville gitt Moxnes brillene om han kom tilbake til butikkene. Han ville sikkert ikke fått rabatt, men han ville fått en takk for ærligheten. En katastrofal mediesak kunne i dag vært en positiv sak for Rødt-lederen, for vi kan alle gjøre feil; noe mange av oss gjør hver eneste dag.

Skribenten kunne valgt den private eiendomsretten som utgangspunktet for artikkelen, men det lå neppe politikk bak handlingen til Bjørnar Moxnes.

Mest lest

Arrangementer