Kommentar

Hvorfor ikke gi en julegave til staten?

Juletider er tiden for veldedighet. I en da større grad enn til vanlig. Man gir til ulike gode formål. Det kan være alt fra effektiv altruisme til Frelsesarmeen. Noen gir til Leger uten grenser og andre gir til helt lokale formål.

Det er imidlertid en ting som slår meg. Disse menneskene velger aldri å gi pengene til staten. De gir til ulike private formål. Det kunne ikke falle dem inn å sende pengene til statskassen eller kommunekassen.

Dette er litt merkelig for det er nesten aldri grenser for hvor stor tillit de har til staten når det gjelder å ta vare på de svake, enten det er i helsevesen eller ungdom i skoleverket. Alt fra sosialt sikkerhetsnett til kultur via bistand er noe som staten er best egnet til. Blir jeg alltid fortalt i politiske diskusjoner.

Likevel velger disse menneskene alltid bort staten når de skal gi egne penger til gode formål. Kanskje har de innerst inne skjønt at det ikke er særlig lurt å kaste pengene inn i det store politiske sluket?

Hvis du ikke vil gi dine egne penger frivillig til staten, så bør du kanskje vurdere om det er lurt å tvinge andre til å avgi sine penger til den institusjonen du gjennom handling har forkastet?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer