Kommentar

Viktige bøker: Libertarian Anarchy

Liberalerens publisering av den liberale kanon er et stimulerende tiltak som for en til å tenke på bøker som er viktige, eller i det minste har vært viktige for en selv. Her kommenterer jeg kort Gerard Caseys Libertarian Anarchy – aganist the state.

Nå er jeg av en generasjon som har svært positive konnotasjoner knyttet til begrepet anarki. Det er mulig at dette er grunnen til at jeg bruke romjulen til å lese gjennom Gerard Caseys lille bok: Libertarian Anarchyagainst the state. Den lille boken er en fin gjennomgang av politisk filosofi – den er også skrevet som en lærebok.

Når verker velges ut til en slik liste som er selvsagt viktig å velge verker som er banebrytende på ulikt vis. Denne boken er ikke dét, men den er til gjengjeld i høy grad tilgjengelig. Boken har også fordelen av å være en bok om politisk folosofi skrevet av en akademisk filosof. Altså en forfatter som kjenner litteraturen og kan sette liberalistiske tanker inn i en lengre tradisjon.

Endelig er det en fryd å lese en språkfør forfatter som kan presentere en radikal teori på en elegant og samtidig tilgjengelig måte.

Gerard Casey kommenterer sin egen bok: Libertarian Anarchy – agaist the state.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer