Kommentar

For mye beredskap er ikke lurt

Intet er som litt snø for å få mennesker til å rope på økte offentlige utgifter!

La meg begynne med å ta noen forbehold. Det er masse feil med offentlig infrastruktur og brøyting av snø. Det er et problem når det privatpersoner må lide på grunn av at myndighetene ikke utfører en oppgave skikkelig.

Det er ikke ofte det er så mye snø som nå. Det å ha en kapasitet til å få unna all den snøen slik at privatbiler og kollektivtransport kan kjøre som normalt, er rett og slett sløsing med ressurser. Det kreves nemlig både utstyr og mannskap som kan håndtere dem for å få unna snø. Dette er en ressurs som det koster å ha liggende der «i tilfelle». Det er en svært kostbar føre var politikk.

Foto: Viktor Sergeevich

Selvsagt er det ergerlig å ikke komme på jobb som normalt. Selvsagt er det problematisk at for eksempel hjemmesykepleie ikke kan komme hjem til pasientene. Det er imidlertid ikke slik at man kan få dette uten å gi avkall på noe annet. Hvor mye er du villig til å betale i ekstra skatt hvert år for at man skal slippe å vente en time eller fem hvert tiende år?

Mitt svar er ganske enkelt. Jeg er ikke villig til å betale ekstra for dette. Jeg er i enda mindre grad villig til å tvinge deg til å betale ekstra for dette. For det er det som vil være svaret dersom fylke og kommune skal få økt kapasitet til å takle ekstraordinære situasjoner.

Denne artikkelen handler om hva som er klokt i dagens system der det offentlige har ansvaret. I et fritt samfunn vil mye være annerledes.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer