Kommentar

Søta brors socker – cola på Riksdagsdassen

Hykleriets tidsalder er nydelig illustrert av Aftonbladets funn av kokain på partienes toaletter i Riksdagen. Lovgiverne engasjerer seg altså i en aktivitet som de uten å blunke sender andre i fengsel for.

Cola innpå dassen
Kokain funnet på partienes toaletter i Riksdagen.

Aftonbladets journalist besøkte riksdagen for å intervjue politikere om narkotikapolitikk, og i hemmelighet undersøke toalettene for å lete etter kokain-rester. Resultatet var at det ble funnet spor av kokain på fire av åtte partiers toaletter; inne i Riksdagsbygningen. Det var en fin politisk bredde i utvalget av partier – funnene ble gjort på disse partienes toaletter: Sverigedemokraterna, Liberalerna, Socialdemokraterna og Vänsterpartiet1.

Nå er ikke jeg blant dem som hisser seg opp over andre menneskers bruk av rusmidler, men jeg hisser meg opp over at ansvarlige politikere er villig til å sette mennesker i fengsel for å utføre handlinger uten offer. Hykleriet i å innta kokain i Riksdagen er jo hinsides min åpenbart begrensede fantasi om hva politikere foretar seg mens de arbeider i nasjonalforsamlingen.

Som et eksempel på en særlig svak rolleforståelse refererer avisen til at Vänsterpartiets leder foreslo å teste Aftonbladets toaletter for kokain….. hinsides kommentar fra min side.

Nå er formen din på topp

du snakker uten stopp

underoholder overklassen

snorter cola innpå dassen

Raga Rockers (etter minnet – hadde jeg vært politiker, så ville jeg vel ha presentert teksten som min egen)

Saken bygger opp under tillitsunderskuddet som politikere opparbeider seg ved hele tiden å stille seg i et dårlig lys. Helt på linje med plagiat-sakene i Norge. Denne saken prensentert på YouTube:

  1. https://www.aftenposten.no/verden/i/P4M550/de-taler-varmt-for-en-toeff-narkotikapolitikk-saa-fant-en-journalist-spor-av-kokain-paa-partienes-toaletter ↩︎

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer