Kommentar

Nei til KrF i borgerlig regjering

KrF-leder Olaug Bollestad forteller NRK at hun ønsker et nytt regjeringssamarbeid med Høyre i 2025. Dette bør Høyre si klart nei til.

Olaug V. Bollestad, Kristelig Folkeparti, Rogaland. Kilde: Stortinget

KrF er et formyndersk parti på borgerlig side og demmer opp for omtrent alt av verdiliberale saker som forener Høyre, Venstre og til dels FrP. Sammenlignet med resten av Vest-Europa har Norge selv i 2024 mange forbud som er tilknyttet norsk-kristelig idétradisjon. De spesielt strenge reglene, og ikke minst forsøk på å innføre nye, finner vi i ruspolitikken, i spillpolitikken, i seksualpolitikken, i familiepolitikken og i offentlig ordenspolitikk (helligdagsfred). KrFs mantra er at hele samfunnet skal tilpasses de som er små barn, og da er det klart det blir knallstrengt og lite fleksibelt.

Det hjelper ikke at KrF har bedre økonomisk politikk enn Arbeiderpartiet så lenge kostnaden av regjeringssammarbeid er en forbudsmølje. Dette må Erna Solberg si nei til! Liberale velgere er dritt lei borgerlige liberaliseringsforslag som i en hver borgerlig regjering skal bli lagt på hylla av hensyn til KrF. Selvfølgelig skal nordmenn i et sekulært Norge i 2024 ha lov til å handle i butikker på over 100 m2 på søndag, drikke vin i parken, spille på kasino, velge assistert befruktning etter eget ønske og feste på nattklubb til kl. 6 om morgenen hvis de vil. På det europeiske kontinentet er politikk som dette helt mainstream, men reiser man fra Danmark over Skagerrak til Norge så møter man plutselig et samfunn med et helt usaklig lovverk for det 20. århundre. Jeg kjenner folk utenfor Norges grenser. KrFs politiske seiere over flere år gjør at de ler av oss.

Så kjære Erna Solberg, følg Oslo byråds eksempel i 2025 og hold KrF unna makta. Det er bedre å danne regjering med Venstre og eventuelt FrP, så får man søke flertall gjennom uformelle avtaler om støtte fra MDG og eventuelle andre som ikke baserer verdiene sine religiøse dogmer.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer