Kommentar

Det er på tide med brennevin på Meny

Jeg er avholdsmann og føler meg personlig forulempet over en restriktiv alkoholpolitikk. Hvorfor skal politikerne bestemme hva jeg skal kjøpe og drikke.

La meg være helt tydelig. Alle restriksjoner på salg av alkohol bør fjernes. Alkohol bør behandles på lik linje med brus og vaskemiddel. Det bør være lov å selge brennevin på en dagligvarebutikk og på en kiosk, hele døgnet.

Det er merkelig hvilket formynderi det er i Norge. Dette går jo faktisk helt fint i utlandet. Jeg er stadig vekk i byer der jeg rett ved siden av hotellet kan kjøpe øl, vin og brennevin døgnet rundt. Det går helt fint. Jeg koser meg med min cola eller andre alkoholfrie alternativer. Helt fri for formyndersk ergrelse over at andre mennesker har frihet til å nyte det de ønsker.

Hvorfor nevnte jeg vaskemiddel over? Fordi man i den seksjonen på butikken kan kjøpe ting som er betydelig farligere å drikke enn alkohol. Mudin avløpsåpner er kanskje det verste. Det står på nederste hylle, lett tilgjengelig for barn. Enhver 8-åring kan kjøpe det, og det går utrolig nok bra.

Hvis det er slik at noen ikke ønsker å selge alkohol til barn, kan de la være. Hvis du ikke ønsker å handle alkohol der barn kan kjøpe alkohol, kan du boikotte butikken. Vi trenger virkelig ikke lovverk for å få mennesker til å oppføre seg.

Det er nemlig ikke farlig å selge eller kjøpe alkohol. Det som er farlig, det er å drikke den. Hvis man vil drive med formynderi, så får man forby den farlige delen, drikkingen.

Det vil si hvis man er for formynderi. Det er ikke jeg. Fjern alkohollovgivningen slik at mennesker kan få ta sine egne valg for hvordan de vil leve.

Hvorfor nevner jeg det med barn? Det ville jo vært mye lettere å få aksept for brennevin på butikk med aldersgrense. Vel, det finnes flere grunner. Her er en liste over aldersgrenser i ulike land. Dere kan jo legge merke til at det er lov for 4-åringer å drikke alkohol i Norge. Det er en uting med lover som tillater salg av noe som det er lov til å kjøpe eller nyte.

Dernest er det slik at jeg, på grunn av aldersgrensen, må gå gjennom ydmykelsen og ventetiden ved at det kommer en ansatt hver gang jeg kjøper øl på butikken. Det krenker min rett til å kjøpe hva jeg vil, uten å bli kontrollert for alder. Det byråkratiserer butikken og gjør det vanskeligere for unge mennesker å få deltidsjobber i butikker.

Jeg er ikke for bare litt mer frihet. Jeg vil ha full frihet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer