Kommentar

Stavanger AP + Unge Høyre = slaveri

På Politisk kvarter kan vi høre at Stavanger Arbeiderparti vil innføre et års samfunnsplikt for alle ungdommer. Grunnen er visstnok at så mange slipper unna verneplikten. Forslaget er helt horribelt.

Det å frata unge mennesker et år av sitt liv på denne måten tilsvarer et års fengsel, med straffearbeid. Vi har et ord på det å tvinge mennesker til å jobbe for andre uten lønn. Slaveri. Verneplikt er slaveri.

Nå har verneplikten blitt så utvannet at den i realiteten er frivillig. Heldigvis. Hvis Stavanger Arbeiderparti og Unge Høyre får det som de vil, blir det imidlertid et pliktår for alle ungdommer. Det forteller litt om deres totalitære sinnelag når de ikke har en ryggmargrefleks som er imot dette. Staten har ikke mer rett på menneskers liv enn det slaveeiere hadde i tidligere tider.

Dette er i tillegg økonomisk analfabetisme. Det er godt mulig det er lønnsomt for den utnyttende part med slik tvangsarbeid. Det er jo praktisk å slippe å betale lønn til folk for jobben de gjør. Jeg håper fagbevegelsen sier klart ifra om hva de mener om å ikke betale skikkelig for en jobb, også i dette tilfellet.

Samfunnsmessig, derimot, er det håpløst. Det finnes noe som heter arbeidsdeling. Det å la et arbeid utføres av dem som spesialiserer seg på det, er svært klokt for et samfunn. Tenk deg at man roterte på alle jobber med et års intervall. Jeg synes synd på dem vil ha meg som kokk i 2024 og dem som vil ha meg som hjernekirurg i 2025.

Forskjellen på slik pliktarbeid og skatt, er at skatt, tross alt, lar deg selv velge hva du vil jobbe med og på hvilke vilkår. Dette er i en helt annen kategori av overgrep mot menneskene.

Det er bra at Venstre og Sveinung Rotevatn tok til motmæle mot svineriet. Dette er noe som må bekjempes. Dette er det ondeste politiske forslaget vi har hatt de siste 5 årene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer