Kommentar

Giske først. Så Giske. Så Giske

Trond Giske er Norges fremste maktpolitiker. Hans mål er å bli partileder i Arbeiderpartiet og deretter statsminister. Alt annet er underordnet. Moral. Arbeiderpartiet. Rent spill. Målet helliger midlene.

Giske ble nå valgt til nestleder i Trondheim Arbeiderparti. Det er et skritt på veien til comeback på Stortinget og deretter comebacket i partiledelsen. Jeg er helt sikker på at Giske koser seg når Arbeiderpartiet under Støre gjør det dårlig.

Trond Giske. Foto: Bernt Sønvisen (CC BY-ND 2.0 DEED)

Giske kan spillet, og han er villig til å gjøre det som kreves. Den kastede lederen var Giskes kandidat i fjor, men var ulidelig i valgkampen og ansatte en som hadde gått imot Giske. Det var dødsdommen.

Hvordan gjør han det? Joda, gjennom å utnytte partiets vedtekter. Her er dem fra Trondheim. Selve poenget som utnyttes er at mennesker selv kan velge hvilket lag de er medlem. Istedenfor å ha støttespillere spredt utover i landet, samler Giske dem i sitt lokallag i Trondheim.

83 støttet å fjerne lokallagslederen som ikke var lojal mot Giske. 60 stemte imot. Giskes lokallag har 84 delegater på møtet. Det vil si flertall.

Trond Giske er et typisk eksempel på et menneske som ikke bør ha politisk makt. Politikk er et ganske stygt spill der den sterkestes rett råder. Det er mye bedre at hvert enkelt menneske bestemmer over sitt eget liv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer