Kommentar

Skatte-skillsmisse-etaten?

Det heter seg sikkert et sted at du ikke skal skrive i sinne, i dag gir jeg så inn i helvetes faen i det. Jeg er rasende forbannet, nokså uvanlig for en normalt besinnet og diplomatisk kar!

«Nå slipper partnere å krangle om restskatten» var overskriften jeg kunne lese på TV2 i dag, 5. mars, noen dager før skatten fra i fjor er ferdig beregnet, og normalt sett planlagt i de ulike hus og hjem for lengst.

Hva er dette for noe tenkte jeg i mitt stille sinn.

Du kan ta deg faen på at det stille sinnet ikke fikk være i fred veldig lenge. Hva i helvete er dette for noe, ut av det blå? Etter at folk for lengst har planlagt fjorårets skatt etter beste evne, kanskje til og med klart å bevare ekteskapet i disse økonomiske tøffe tider?

Saken er den at noen ekteskapsrådgivere i Skatteetaten har kommet frem til, uten å informere omverden i særlig grad, at det er best for å unngå krangling i ekteskapene at rentefradragene på boliglånet skal fordeles likt på samboende par.

Jeg er en av disse forbannede sjelene som får dette kastet over meg, skutt ut fra skattehelvetet, raskere enn grisen rekker å fise!

Tidligere har det vært slik at man får mest ut av rentefradragene (skattemessig) ved å ha de registrert på den med høyest inntekt. Jeg har derfor alltid betalt vårt boliglån, 100%. På denne måten har fradragene havnet på meg, men så har jeg da også betalt alt, og fortsatt gjør det.

Jeg er for frustrert og forbannet til å gjøre research på området nå, jeg aner ikke om denne fradragsfordelen fortsatt gjelder, men det jeg vet er at VELDIG mange par i Norge har løst skattefradraget på dette viset. Man vil jo gjerne ha mest mulig ut av skatten, kanskje spesielt nå som vi betaler høyest skatt i hele verden?

Personlig hører jeg mange slite økonomisk om dagen, ja jeg vet det er svogerforskning, men hvor rart er det egentlig om folk sliter i disse tider? Reallønnsvekst har vi ikke hatt siden 2015. Inflasjonen er på nivå med 1982. Rentene har faen meg gått amokk, matprisene er spinnville, strømprisen er permanent dyr, og det er satan meg krig og helvete over alt snart!

Hvordan står det til da med familiekjærligheten opp i alt det hele? Kjærligheten lenge leve for all del, men det er vel ingenting som skaper mer trøbbel i samlivet enn økonomiske utfordringer?

Det er nettopp da Skatteetaten dukker opp som parterapeuter! Det skal være mindre krangling om rentefradragene sier de! Men, hva bringer vel ikke mer egosentrisme til bordet enn økonomisk vanskelige forhold? Hvor lett er det å sette seg ned med sin kjære og forklare da; «ja kjære, jeg vet det ser ut som du har fått 40.000 igjen på skatten, men du skjønner jeg har fått fryktelig stor baksmell jeg!».

Jeg forutser adskillig MER krangling mellom mange par i Norge, ikke mindre, slik Skatteetaten på et merkelig vis har kommet frem til.

Rentefradragene på boligen er tross alt det største fradraget for de fleste familier i Norge. Så dette er store endringer for folk flest, som ikke på noen måte bør komme ut av intet på denne måten. Hvorfor i all verden skal Skatteetaten blande seg inn i slike forhold som dette? Hvor sentralstyrt skal vi bli i dette landet? «Norge, den siste kommuniststat», som direktøren i svenske Telia sa en gang, mon tro om han ikke hadde rett?

Så kan du banne så mye i kirka du vil for min del, nei vent litt, det er vel jeg som banner når jeg tenker over det. Men jeg kjenner lusa på gangen jeg! Dette er garantert et grep for å øke skattetrykket, en skjult skatteøkning om du vil. Kall meg gjerne konspirasjonsteoretiker om du vil!

Selv om det IKKE skulle ligge en utspekulert plan bak dette fra Skatteetaten, om å øke skatteinngangen, vet vi jo dessverre at alt for mange ikke sjekker skattemeldingen sin, ergo, ingen endringer i skattemeldingen, økt skatteinngang for staten.

Er det rart folk blir radikalisert? I en stadig mer altomfattende stat, som skal involvere seg i alt vi foretar oss. Hvor blir det av enkeltindividets frihet til å styre eget og familiens liv?

Skatteetaten har herved fått et nytt navn, Skatte-skillsmisse-etaten!

Mest lest

Arrangementer